Svenska
MEDLEMSRECENSION

Plants vs Zombies

När jag testade arkad spelet Plant vs Zombies så hade jag skyhöga förväntningar, jag hade spelat arkad-demot och jag minst sagt imponerad på hur roligt och charmigt det var... När jag väl hade köpt det så var jag glad inombords och hoppades för allt att spelet inte skulle floppa.

Spelet i säg har inte direkt någon story, men den handling som finns är att du ska skydda ditt hus från hjärnsugande zombies som försöker med all hjälp ta sig in i ditt hus och äta dina hjärnor. Så, för att stå emot dessa döda varelser så måste du plantera blommor, blommor som i sin tur attackerar de stora mängder horder av zombies som närmar sig.

Det som spelet briljerar på är att den lyckas fånga spelaren om, och om igen. När man väl har klarat banor av horder efter horder så blir du aldrig uttråkad, gullig musik och skön humor,charmar spelaren och de gulliga blommorna mot de fåniga zombier som är verkligen en fröjd att spela...

Stridssystemet är enormt bra, jag kan inte beskriva med ord hur genom tänkt detta spel är, men jag ska försöka. Plants vs Zombies är ett typiskt Tower of Defence spel som använder sig av en bana med 5 planer. Genom dessa 5 planer kommer mängder med zombies på beroende vilken nivå du har uppnått eller om du spelar på det ytterst svåra mini-spelet "Survival". Men i alla fall som jag nämnt tidigare så använder man sig av blommor som beskydd och stridsvapen. Det finns en väldigt stor arsenal av växter, totalt 49 stycken, vilket ger det en varierande upplevelse att kunna använda sig av. Jag måste också nämna att man får från början använda 6 blommor, ju mer pengar man får (pengar får man genom att klara banor och mini-spel) desto mer bonus material kan du köpa. Du kan t.ex. köpa ett extra utrymme för 7 blommor istället för 6, eller en ny blomma...

När vi kommer till grafiskt så är det svårt att bedöma spelet, spelet är skitsnyggt och då menar jag det, färgerna är så klara och på en platt tv så är det en ren njutning. Fina texturer med charmig animerad grafik.

Kampanj läget är ett hyfsat långt spel, man får spela antingen under natten eller på dagen. När man spelar under natten kan man inte använda sig av blommor bara svampar på grund av att blommor sover under dagen, genom detta så blir det inte så repetitivt som det skulle ha kunnat bli. Livslängden blir enorm genom att det finns så mycket "mini-games" att låsa upp, det finns till och med ett växt hus där du kan vattna de växter som du vunnit.

Det finns fyra olika ''Game Modes'' Survival är en av dem, praktiken är att man ska utmana sig själv, det finns oändliga horder och det är för just er rekordskallar som gillar detta.

Vs-mode, är ett spel läge där ni spelare ska slåss mot varandra ni kan vara antingen zombies (vilket är helkul) eller blommor som också är charmigt.

Puzzle är ett spel där du måste låsa upp banor, börja från noll till tjugo, ju närmare tjugo ni kommer desto svårare blir det. Riktigt roliga spel, men ni måste spela de för att älska dem.

"Mini-games", består av massor av små-spel, som är riktigt roliga.

Sammanfattningsvis är det här spelet ett billigt sådant som är värd varenda kosing. Ett beroende framkallande spel som bara vill glädja dig med roliga zombies och charmiga blommor.

Jag rekommenderar starkt att ni köper detta spel, ni kommer inte bli besviken.

Positiva Omdömen
+ Charmig grafik
+ Väldigt beroendeframkallande
+ Lysande stridssystem
+ Enorm Livslängd (med tanke på att man aldrig tröttnar)
+ Många varierande små spel
+ Stor arsenal för växter och zombier
+ Billigt pris
+ Skön Humor
+ Gullig musik
+ Kooperativt spel system

Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10