Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook
Medlemsrecension

Call of Duty: Black Ops

Skrivet av: Threedrake   2011-01-05

Världen håller på att bli helt galen! Det råder kaos precis överallt, fred och ordning existerar inte. Ryssland slog Sverige i Ishockey, Peter Jihde hoppar av Idol och den nuvarande juryn kan göra detsamma. Call of Duty serien har blivit kraftigt påverkad utav Hollywood och den senaste Narnia filmen visade sig vara medelmåttig. Hur ska detta gå...

Att Hollywood har inspirerat hela Call Of Duty serien råder det inga tvivel om, det visas klart och tydligt i den senaste delen, Black Ops. Det är Treyarchs tur att visa vad dom går för och på bordet placerar dom Black Ops. Andra världskriget är dumpat och Treyarch siktar in sig på Moder Warfare serien istället och försöker likna Modern Warfare 2 så mycket som möjligt. Det värsta är att dom faktiskt lyckas...

Det började svagt i Modern Warfare, att spelet skulle likna en actionrulle ifrån självaste Hollywood. Storyn var suvären och realistisk och spelkänslan var på topp. Dock så var äventyret ganska kort, och man var inte riktigt mätt när man hade klarat hela kampanjen. Infinity Ward verkade gilla sin film-liknande stil och utvidgade det hela med en uppföljare. Denna ''storyn'' var fruktansvärd. Kort, ointressant och fullständigt värdelös. Tempot och dynamiken fanns dock, och underhållningen fanns ändå på några ställen. Nu vill Treyarch fortsätta utvidga filmstilen och dessutom rätta det saker som Modern Warfare 2 inte hade inom storyn, nästintill allting. Dom lyckas också. Storyn i Black Ops känns faktiskt engagerad och väl genomtänkt. Dessutom gillar jag upplägget. Det känns unikt, och framförallt så är det intensivt och tysta stunder förekommer... nästan aldrig. Explosioner och pangpang. Och att det ska likna en actionrulle syns tydligt. Men, det känns faktsikt som att Treyarch har överdrivit lite på den här fronten. Ibland i mellansekvenser så byts det från förstaperson till en rörande kamera som filmar lite överallt, och det är nästan pinsamt dåligt vid ett tillfälle. Man flabbar nästan till för att det är så fult. Ibland inträffar saker som gör att karaktären styr sig själv enligt ett inbyggt schema. Detta har hänt i tidigare delar av Call Of Duty också, men här händer det väldigt ofta och man vet inte om man styr sin karaktär eller om det är datorns tur, väldigt förvirrande.

Man dras tyvärr inte in i berättelsen och den känns inte sådär jätte intressant. Karaktärena är inte heller något som sticker ut något fruktanvsärd, tyvärr. Längden är väl sisådär. På näst svåraste graden kan du lätt vinna storyn på åtta timmar, på lättaste kanske sex till sju. Storyn är helt klart bättre en Modern Warfare 2, men om den klår Modern Warfare tvekar jag på.

Bilden och grafiken i spelet är, ja, grafiken är ärligt talat väldigt gröti och rätt så ful. Inget stort lyft ifrån Modern Warfare 2. Karaktärsmodellerna ser bra ut, vapnen och framförallt explosionerna. Detta medans fordon och omgivning ser äckligt fult ut. Grafiken känns väldigt obalanserad, vissa saker ser bra ut och andra inte. Att se detaljfulla explosioner uppkomma vid ett ställe där marken och bakgrunden ser ut som smörja är inte roligt. När jag och mina detaljrika kompanjoner sätter oss i en färgfattig, textur-misshandlad bil så känns det inte rätt.
Nä, grafiken får godkänt men inte mer. Obalansen är så stor så jag mår dåligt. Bakgrundena är inte fina och det ser ut som att lågupplösta bilder har klistrats fast.

Jag hade inga som helst förväntningar på ljudet, och det visar sig att ljudet presterar riktigt bra. Jag blev förvånad över alla häftiga ljudeffekter som härjar runt och hur man hör skjutna skott hamna på marken. Ingenting känns jobbigt att höra på om man räknar bort ett par vapen som man tröttnar på att höra efter ett antal timmar. Men tyvärr så finns det obalans här med. Ingenting i själva spelandet, detta handlar om något som jag tycker är mycket irriterande. Ljudvolymen i menyn och ''in-game'' är inte densamma. Ljudet är mycket lägre i menyn, och att höja och sänka hela tiden är bara störande.

Spelkontrollen är nästintill precis likadan som tidigare delar i Call Of Duty-serien, så ni som kan det här kommer inte ha några problem med kontrollen. Jag tycker verkligen inte att detta är en nackdel, utan snarare positivt. Kontrollen är enkel och smidig och mycket bra. Den är lätt att lära sig likaså. Så att hålla sig fast vid det gamla vanliga inom kontrollområdet tycker jag bara var smart och bra gjort, applåder! Lägg nu kontrollen vid sidan och så går vi djupare in på den tekniska delen, nämligen AI. Som några kanske vet så var AI:n i Modern Warfare 2 inte någon höjdare. Black Ops fortsätter tyvärr på den banan. Mina allierade och fientliga trupper är lika pantade som aluminiumburkar. Jag avskyr hur mina kamrater står bakom skydd och väntar på att jag jag fälla alla fiender. Ibland så springer mina kamrater före mig, förbi fienden, skiter i att skjuta på dom och ställer sig bakom en pelare... samtidigt som dom står bredvid killen som står och skjuter mot mig. Fienden är inte heller så smarta. Dom skjuter mestadels mot mig och dom prickar gärna huvudet genom att bara spräja på (nu syftar jag på svårighetsgraden ''Veteran'' , vilket är den svåraste). En sak till som jag fullständigt hatar, något som förekom i Modern Warfare, nämligen ''Infinity Spawn''. Med detta menar jag att fienden, på vissa ställen, kommer och kommer hela tiden. Du måste trycka frammot för att få det att stoppa, men det är fanimej ingen lätt match.

För alla achievement/trophie kåta där ute kan jag glatt/förbannat meddela att dom är enkla och otroligt tråkiga att låsa upp. Iallafall om man har spelat MW och MW2. Detta för att det är nästan precis likadant, klara storyn på näst eller svåraste, klara alla banor på svåraste graden och hitta alla fördömda intels. Något som är nytt är de zombie relaterade troféer som finns, det finns också några som är bundna till online matcher. Enkla är dom att fånga och det tar inte mer än tjugo timmar.

Black Ops är väldigt innehållsrikt och ett stort underhållningspaket. En tveklöst godkänd story, mulitplayer och zombie mode! Multiplayer är en självklarhet i dagens Call Of Duty spel och från ett obalanserat skit läge har Treyarch nu skapat ett utmärkt läge som underhåller en i flera timmar. Det är mycket balanserat. Banorna känns mycket mer originella än MW2's men tyvärr tråkigare. Zombie mode är ett läge där du ska slakta zombies, våg efter våg. Efter varje våg så blir dessa zombies starkare och snabbare, så det gäller att veta hur man ska slakta på bästa sätt. Tyvärr så finns inte motorsåg...
Splitscreen finns också för dom som vill spela flera i samma rum. Detta finns tillgängligt i zombie mode (två spelare) och egna matcher med justerbara inställningar (upp till fyra pers).
Dessa inställningar är tyvärr ganska så få och MW2 hade mycket bättre stöd för detta.
Black Ops må ha reparerat och förbättrat en hel del från föregående spel i serien, men dom saknar ganska mycket också. Massor av buggar online och mycket obalans inom grafik och bild. Online-läget må ha blvit mer balanserat i själva spelandet, men servrarna man spelar på är tyvärr inte alls bra. Det laggar mycket och det stängs ofta av mitt i spelet. Detta gäller zombie-mode också, det är värre med zombiesarna. Det kan självklart bero på min internetanslutning, men eftersom andra spel fungerar fläckfritt, så måste det vara något med Black Ops.

Jag rekommenderar detta till alla skjutglada personer därute och sådana som vill uppleva ren action och ha något som håller länge. Black Ops är ett kraftpacket, ett mycket bra sådant. Det är mycket bättre MW2, och jämlikt med MW.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Slutbetyg<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Grafik:7
Ljud: 8
Spelbarhet:8
Hållbarhet: 9
Troféer: 6

Underhållning: 10
Tekniska biten: 7,5

Slutbetyg: En stabil 8:a. Underhållningsmässigt så krossar det nästan allt motstånd inom denna genren. Dock så är känslan och den tekniska delen inte alls så bra, och det finns flera brister.

Kommentera text

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


Kommentarer
 • Skrivet av: Filip-77
  2011-01-05 13:51
   
 • Skrivet av: Captian Price
  2011-01-05 15:49
  Riktigt, riktigt bra recension som vanligt!
   
 • Skrivet av: Imperial scout
  2011-01-05 16:56
  Bra recension!
   
 • Skrivet av: Threedrake
  2011-01-05 19:49
  Tack så mycket! .
   
 • Skrivet av: Dragonforce
  2011-01-06 12:05
  LEET rec.
   
 • Skrivet av: Threedrake
  2011-01-06 12:33
  Höhö, Dragonforce, LEET, förstår tyvärr inte vad det står för...
   
 • Skrivet av: Dragonforce
  2011-01-06 18:33
  Du postade rec 13:37
   
 • Skrivet av: Threedrake
  2011-01-06 20:19
  Jaha, hehe. Vilken timing...
   
 • Skrivet av: memorycard
  2011-01-18 18:55
  Har du ps3 versionen eller? Grafiken är ju grym, till 360 åtminstone. Hur som haver, alla får tycka som de vill. Trevligt med en recension som är nedlagd lite möda på.

  Du har väldigt många delbetyg på slutet där.
   
 • Skrivet av: leonardo-do-vinci
  2011-01-20 21:24
   
 • Skrivet av: thegh3player6659
  2011-03-12 21:09
  Din intro text va ju bara föööööööööör skjön
   
 • Skrivet av: rullstubbe
  2011-09-21 01:06
  Bra recension! Håller med på samtliga punkter. AI är så grymt dålig! Jag hatar när AI vänner ställer sig precis bredvid eller framför fiender utan att göra ett skit, medan fienden dödar mig!!
   
 
Mitt betyg:8/10
39 medlemsrecensioner
Samlat betyg:7.7/10
Info
 • Format:
  PC, PS3, Xbox 360, Wii, Nintendo DS, Mac
 • Genre:
  Action
 • Utvecklare:
  Treyarch
 • Utgivare:
  Activision
 • Antal spelare:
  1-4
 • Premiär:
  09 november 2010
Omröstning Hur mycket bryr du dig om achievements/troféer?
 • 24% Mycket, ger spelen mervärde
 • 51% En del, kul grej ibland
 • 22% Varken eller, bryr mig inte
 • 3% Hatar dem
Resultat

USERTV

Sortering: Senaste / Mest sedda / Mest kommenterade
0
Nordschleife / AC Cobra

Nordschleife / AC Cobra

Fenomenala moddar till Assetto Corsa: Nordschleife: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/wip-nordschleife-by-snoopy.9846/ Shelby Cobra: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/shelby-cobra-released-v0-1.955/ Real Head Motion: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-0-7-9.4755/ VisorXForce: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/update-visorx-v2-4-and-visorxforce-v1-0-5-real-helmet-visor-app-internal-driver-view.8115/


0
Call of duty black ops 2 gameplay

Call of duty black ops 2 gameplay

Team Deathmatch on Slums, I managed to get 35-1 game Lyckades få en grym match på Slums i black ops 2. Matchen avslutades med 35-1


0
Battlefield 4

Battlefield 4

Lidlin räkäpää ammukset ja Lidlin riot shields :D
0
Sniper ProPain

Sniper ProPain

här är ett litet klipp med ett par sniper kills Search and Destroy


0
Sniper ProPain

Sniper ProPain

här är ett litet klipp med ett par sniper kills Search and Destroy


BETA +