Svenska
MEDLEMSRECENSION

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2

Jag är en stor Naruto fan och det är för det mesta anledningen till att jag ger spelet ett sånt betyg. Om en icke-Naruto fan skulle spela det här så skulle det kännas ett tråkigt spel för den personen. Men Icke-Naruto fans kan också ha kul med det här spelet, Det är bara det att dom kanske inte vet ett dugg om Naruto och kan därmed inte förstå nånting om vad det handlar om.

Innan jag körde det här så körde jag det första Naruto Ultimate Ninja. Jag tänkte att det vore alltid bäst att köra det först innan körra en uppföljare. Dessutom ville jag spela som Narutos unga person än den nuvarande som är en stor kille. Jag är väldigt osäker vilken Naruto jag gillar mest, Den unga eller äldre. Men i det här spelet så gillar jag det äldre bättre.

Som sakt är det här spelet såklart ett fightning spel och inget annat. Och då menar jag att det är bara ett fightning, alltså, inga andra spel möjligheter. Det här är nånting som är en förändring från den första Ultimate Ninja då det fanns en hel andra små spel funktioner än fightning. Dom spel möjligheter var ganska tråkiga men ända lite roliga. Jag hade velat lite att det här spelet hade nåt liten annan spel möjlighet än bara fightning.

Men själva fightning systemet är ass-grymt. Det har kommit många nya möjligheter än från den föra. Många olika combos, förmåger och så har figurerna blivit rätt bättre på att slåss. Vad som är mest coolt som är nytt är den stora förbättringen av lagarbeta. Man kan använde sina kamrater till att skydda, attackera och till och med göra en tre combo attack samtidigt. Fightning systemet är det som helst inte nåt fel på, bara att det blir bara enformigt av det. Ju längre man spelar spelet, desto mer tycker man att striden man har kör har man redan upplevd en eller flera gånger innan. Men på vägen i spelet så är det ett fåtal matcher som är rätt annorlunda från vanliga och som är faktis helt assgrymma. I dom så är det en massa strid film-sekvenser som man behöver trycka bara några knappar snapp för att kunna slåss vidare. Det här var det lite av från det föra men mycket mer av det i det här. Dom specilla striderna har ett bra plus för spelet.

Nåt som jag själv tycker är tråkigt och trist med spelet är äventyrs läge av spelet då man går igenom ett story-läge som är baserad på själva tv-serien. Först tänkte att det skulle bli coolt att spela igenom en story som var baserad av tv-serien men bara om story skulle följa varenda strid och scener från serien. Men så blev det inte alls. Storyn börjar på ett liknande sätt som den första episoden av Shippuden men missar väldigt mycket scener mellan strider. Striderna från serien är nästan det ända som man går i spelets story. Man får inte uppleva mycket av den riktiga serien. Det är dock en en del icke-strid scener från serien som är i spelet. Men dom flesta av dom här scenerna har annorlunda innehåll och presentation. En del stor strider har till och med annorlunda presentation från dom verkliga striderna och då menar jag inte lite, utan mycket. Fast att det var annorlunda presentation av striderna i spelet hade jag inget emot dock. Jag tycker att dom som gjorde spelet kunde förbättra story-läge och att det skulle likna mer som serien.

Mellan huvudstoryn så är det en hel del extra uppdrag som man kan göra, eller rättare sakt, måste göra om man vill få saker och till och med figurer. Dom uppdragen bestor för det mesta bara av att man ska slåss, inget som har någon stor betydelse.

Förutom fightning så kan man springa omkring i Naruto världen från Konoha till sandöknen eller från sandöknen till regnbyn.
I det förra spelet så kunde man bara springa omkring i Konoha, men här blir det dock en förändring. Fast här så går man bara från olika områden sträckor som är bara bild modeller som man har säkert målat av serien. Det här tycker jag dock är rätt fint och miljöerna ser väldigt fina ut. De är inte så mycket man kan göra när man springer omkring. Bara att man kan gå till affärer, hitta föremål eller att springa mot nästa stopp av ett kapitel. Men det är ända ganska trevliga saker än dom som man gör.

Grafiken i spelet är rätt snygg faktis. Det liknar rätt så mycket som serien, dock är det några karaktärer som ser annorlunda ut från serien men det stör mig inte. Grafiken i strid film-sekvenserna är väldigt snygga.

Innan jag skaffade mig spelet så kollade jag först om spelet skulle ha japnaska röster för jag är en ick-engelsk språk Naruto fan. Jag totallt hatar dom engelska röstern. Dialogen i den är bedrövlig och visar inte något äkta personlig prat. Dom japanska rösterna är flera tusen gånger bättre och som tur vad hade spelet japanska röster, tack för det.

Nåt som jag skrev i det första Naruto Ultimate Ninja som jag tyckte var synd var att det inte fanns något online. Det här spelet gjorde det sant. Om spelet inte hade online så skulle jag kanske inte ens ha köpt det. Online är väldigt roligt och det har dom spel möjligheter som behövs i ett fightning spel.

Naruto Ultimate Ninja Storm 2 är ett riktigt bra fightning spel som överträffar det första. Tyvärr så tycker nog icke-Naruto fan inte lika bra om det här spelet. Det här är ett spel som passar bäst för fansen. Men då finns det också små saker som kan störa fansen. Då är det för det mest kanske det själlösa story-läget.

Grafik 8
Spellbarhet 7
Ljud 8
Hållbarhet 7

Plus
Fantastik Fightning-system, Snygg Grafik, Roligt online-stöd och passar bra till fansen.

Minus
Story-läge som saknar själ, inte ett dugg andra spel möjligheter, för mycket upprepande matcher.

Medlemsrecensioner8
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10