Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem






Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook
Medlemsrecension

Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds

Skrivet av: Jokez   2011-02-28

Vad har jag nu gett mig in på?

Jag är långt ifrån någon expert på Capcoms obskyra figurer och Marvel ska vi inte prata om. Värst av allt så är jag riktigt usel på slagssmålsspel det märkte jag ju klart och tydligt när Saga spöade arslet av mig i Soul Calibur IV eller varför inte mitt misslyckade försök att bemästra Street Fighter IV och deras invecklade tumvrickande slagkombinationer. Det här var dömt att misslyckas från start, därför tog jag nya tag genom Xbox Live spel och mutor av Saga.

Xbox Live vi börjar där, ett slagssmålsspel är inte bättre än sina möjligheter att mäta din styrka och snabbhet mano-a-mano, därför kändes det naturligt att tacka ja till en hård match och trevligt umgänge online. Här slår det oss alla hur pass dåligt utvecklat onlineläget i Marvel vs Capcom 3 faktiskt är.

Vi är en grupp på som mest fyra stycken och ger oss då givetvis in i en privat lobby, detta funkar fint tills vi snabbt inser att det bara är två åt gången som kan spöa skiten ur varandra samtidigt som de övriga två sätts i ett klassiskt svenskt kösystem med nummerlappar för sin chans att slå sönder och samman den som står kvar som vinnare. De övriga två får inte heller möjligheten att se de som slåss för att lära sig taktiker utan här får du som kölappsnisse gott nöja dig med att stirra på sjunkande livsmätare. Detta slutade med att vi snabbt delade upp gruppen i två lobbys istället för att få spela hela tiden, vilket lite förtog det roliga med att spela många tillsammans, en klar miss.

Nu har jag själv inga större erfarenheter av hur de övriga spelen fungerar online men med tanke på de kommentarer som fälldes över nätet om hur dåligt det var med dessa brister så antar jag att detta är ett steg tillbaka i utvecklingen.

Utmaningen var det ja, för att få dagligt motstånd så var det nödvändigt men en klassisk muta, min dotter Saga skulle få 50kr om hon slog mig i en match under en vecka. Detta bidrog också till att min sambo fick agera sparringpartner och tillslut så satt vi där hela familjen och skrek på varandra i soffan, slängde kontroller och hånade varandra vid varje skön vinst. Det utkristalliserade sig ganska snabbt ett par favoriter för egen del, det handlade om Super-Scrull, Wolverine och Phoenix. Saga hade sina favoriter i Phoenix, Trish och Felicia en samling sköna damer. Tre karaktärer tänker du? Ja Marvel vs Capcom 3 handlar helt om tag-team inspirerad fighting där du vinner mycket på att byta karaktär i rätt ögonblick för att återfå delar av deras liv när de inte spelar, ett system som fungerar riktigt bra.

Den andra delen att hålla reda på är en mätare som sakta men säkert fylls, detta beror på hur mycket stryk du delar ut eller tar emot och denna mätare kan du sedan omvandla till ett kraftfullt slag som oftast involverar flera av dina karaktärer. Det fina i kråksången är att detta slag inte kräver någon knappkombination som gör att du behöver vara en bläckfisk utan startas med ett enkelt tryck på en enda knapp, detta får oss alla att känna oss extremt duktiga och spelet blir avsevärt mycket roligare av detta, en given succé!

Grafiskt är Marvel vs Capcom 3 underbart att se på och visuellt är det färgsprakande och kaotiskt när man spelar samtidigt som animationer flyter på riktigt bra. Om du däremot älskar lite långsammare och mer beräknande slagssmålsspel som jag ändå får intrycket att exempelvis (Super)Street Fighter IV bjuder på så kanske inte detta är för dig, men för oss i familjen som bara vill ha jäkligt skoj tillsammans så är detta helt perfekt.

För dig som: tycker om kaotisk och lättillgängligt slagsmål med färgsprakande grafik och mycket mycket skoj!

Inte för dig som: gillar att lära dig avancerade kombinationer och gärna spelar online mot mängder med vänner.

Recensionen är ursprungligen publicerad på min blogg http://www.familjenspel.se/

Kommentera text

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


Kommentarer
  • Skrivet av: ironmanken
    2011-03-01 18:25
    Härligt att det börjar dyka upp fler recensioner, om mitt favoritspel - för tillfället. Bra jobbat!
     
  • Skrivet av: micke_1993
    2011-03-01 20:52
    Inte för dig som: gillar att lära dig avancerade kombinationer och gärna spelar online mot mängder med vänner.

    Tycker du har fel där, spelet är djupare än man först tror. Det finns många avancerade combos i spelet som jag som erfaren SSFIV spelare tycker är krångliga.

    Men det andra håller jag med om, lobbies är jobbiga nu, att köra 3st är nästan drygt t.o.m. Men vi får hoppas att spectator mode patchas in, kör copy paste på SSFIV-spectator mode kod och lägg till lite fraskod eller vad tusan som helst. Skiter i om spectator mode laggar, vill bara ha det Capcom!
     
  • Skrivet av: PatrYk
    2011-03-01 23:52
    Informativt, tack.
     
  • Skrivet av: Jokez
    2011-03-02 14:24
    iron: Tackar!

    micke_1993: Det jag menar är att vem som helst kan ta upp det och faktiskt få till rätt schyssta slag och stora avslutningar, det gör spelet roligare för nybörjare. Sen finns det självklart saker att grotta ner sig i men inte på samma djup som SFIV då detta använder sig av färre knappar för slag/sparkar.
     
 
Mitt betyg:8/10
3 medlemsrecensioner
Samlat betyg:8.3/10
Info
  • Format:
    PS3, Xbox 360
  • Genre:
    Fighting
  • Utvecklare:
    Capcom
  • Utgivare:
    Capcom
  • Antal spelare:
    1-2
  • Premiär:
    18 februari 2011
Omröstning Vilket av dessa spel ser du mest fram emot i september?
  • 56% Destiny
  • 1% Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes
  • 9% FIFA 15
  • 0% Gauntlet
  • 3% Infamous: First Light
  • 11% Hyrule Warriors
  • 8% NHL 15
  • 9% The Sims 4
  • 2% Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call
Resultat

USERTV

Sortering: Senaste / Mest sedda / Mest kommenterade




0
Dead ragdolls dances to Boom Boom Boom

Dead ragdolls dances to Boom Boom Boom

av Emil_Nissen

Er specielt tilfreds med den flotte opstilling nazisterne til sidst i videoen har øvet sig på i ugevis. 5 på stribe - ikke dårlig. ...Er lidt i tvivl om at videoen overtræder copyrights med musikken. Så må en Mod lige skrive. :)





0
P.T

P.T

av AkaDea

Lite egeninspelad gameplay från skräck teasern P.T kanske sitter fint? Givetvis ska du inte se detta klippet om du har tänk att spela det själv. Enjoy


0
P.T Gameplay

P.T Gameplay

av AkaDea

Lite egeninspelad gameplay från skräck teasern P.T kanske sitter fint? Givetvis ska du inte se detta klippet om du har tänk att spela det själv. Enjoy!




0
CSGO - Hyggen i beat mode

CSGO - Hyggen i beat mode

av Hyggen76

Jeg er virkelig i beast mode i det her game, for jeg får da et par kills :-D Den er renderet i 720p, da det er min første videoher på siden, så ville jeg lige se hvordan det fungerede :-D


0
The Last Of Us Remastered - Bloater insanity!!

The Last Of Us Remastered - Bloater insanity!!

av P-Dude

Den første bloateren i spillet, har spillt gjennom før på på PS3, men dette første møtet på PS4 ble ganske interessant. Var i photo mode for å ta et kult bilde, men var ganske dust gjort fant jeg ut, fikk sinnsykt lav health under hele fighten og er egentlig et mirakel at jeg klarte meg så lenge...





0
Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

Black Ops 2 mini edit: 3 Days|3 Clips

av JitterEye

My entry for the Gamereactor Gamescom competition. All clips were captured over three days of playing FFA in Black Ops 2. To, hopefully, stand out, I decided to add a bit of editing and music (which is copyright free btw). Hope you enjoy :)


0
Shinobi | ARVOSTELU?

Shinobi | ARVOSTELU?

av tha_imaschi

Yksi oudoin reboot suositulle pelisarjalle? ?((???))? Join Maker Studios: http://awe.sm/gKMwD ?((???))? Shinobi thumbnail art: http://pertheseus.deviantart.com/ ---------------------------------------------------------------------- Kiitos jos pidit! Jaa ihmeessä tätä videota kavereillesi ja tuttavillesi! Paina tykkää nappia! Se auttaa, oikeasti ja arvostan sitä paljon! Tilaa - nappulaa saa myös hyödyntää jotta näet milloin minulla tulee uusia videoita! Kiitokset tuesta! ---------------------------------------------------------------------- ?((???))? Kotisivu: http://imaschichan.wordpress.com/ ?((???))? Twitter: http://twitter.com/imaschi ?((???))? Striimi: http://twitch.tv/imaschi ?((???))? Facebook: https://www.facebook.com/imaschichan ?((???))? Tumblr: http://imaschichan.tumblr.com ?((???))? deviantArt: http://imaschi.deviantart.com


1
Nordschleife / AC Cobra

Nordschleife / AC Cobra

av kalabalik

Fenomenala moddar till Assetto Corsa: Nordschleife: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/wip-nordschleife-by-snoopy.9846/ Shelby Cobra: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/shelby-cobra-released-v0-1.955/ Real Head Motion: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/real-head-motion-0-7-9.4755/ VisorXForce: http://www.assettocorsa.net/forum/index.php?threads/update-visorx-v2-4-and-visorxforce-v1-0-5-real-helmet-visor-app-internal-driver-view.8115/

BETA +