Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed II

Ett Härligt parkour/äventyrsspel

Du väcks av Lucy (som hade en mindre roll i första spelet som programmerare) och inleder en flykt från Abstrego (basen där du hölls tillfågna i det fösrta spelet för att The Templars skulle få fatt på en antik skatt). Du lyckas fly och kommer till ett övergivet lager där du inleder en ny sorts efterforskning på dina förfäder. Men denna gång för att lära dig att bli en Assassin!

Efter att antagit rollen som Desmond och hans förfäder Ezio så får du som vanligt gå igenom lite tutorials (som Ezio).
Inleda 1400/1500-talet som 17-årig Ezio och lära sig att slåss mot den rivaliserande familjen i Florens.

Därifrån så utväcklas du mer och mer som en Assassin, du reser från stad till stad och utför en rad med storyrelaterade uppdrag samt vissa valfria soiuppdrag. Hela världen är öppen och det är "free-roaming" som gäller. Du kan springa på vilket torn/byggnad som helst bara den har något att ta tag i, som en utstående tegelsten eller krok.

Spelkontrollen är en aning bättre än i det första, Miljön är finare och uppdragen är en aning mer varierande (även fast det mest består av: ta dig hit och döda denna mupp).
Men ofta händer fortfarande misstagen som att hoppa rakt bakåt mot en säker död fast du själv var säker på att du tryckte på hoppa uppåt och ta tag i nästa utstående sten.

Ezio har en riktigt irriterande Italiensk brytning som INTE får karaktären att kännas mer verklighetstrogen, snarare tvärtom.

Overall är detta dock ett ständigt beroendeframmkallande spel, det ärr alltid lika kul att i ett flyt bara hoppa runt på Venedigs hustak. Många olika vapen + dual hidden blades för att assasinatea två vakter på samma gång. plus bonusen att leta efter sigill för att låsa upp Altairs Armor från första spelet.

Plus: Fin Grafik samt härligt beroendeframkallande Parkour. Bra story
Minus: En ibland lite för känslig spelkontroll som gör att du dör lite för ofta, Lite repetivt.

Ett Mästerverksäventyr som gjort för en uppföljare, och den uppföljaren är minst lika bra.

Medlemsrecensioner24
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10