Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dance Central

Skrivet av: gurage   2011-03-29

Dansspel finns det gott om i världen, desvärre inte några bra ännu. Men har Harmonix vänt på denna trend? Svaret är JA!

Jag sätter på min Xbox 360 och sätter i Dance Central-skivan. Jag möts av ett kul intro som redan får mig att vilja röra på höfterna. När jag sedan kommer fram till menyn väljer snabbt den låt som jag väntat på sedan jag fick se låtlistan: Poison av BBD.

Jag väljer "Perform it" och snart ser jag mitt stora misstag. Till skillnad från alla andra dansspel så har Dance Central har riktiga dancemoves. Jag kan inte dansa. Turligt nog finns det ett träningsläge kallat "Break it Down". Här går man i genom varje danssteg för sig, där en cool röst vägleder dig. Först visas danssteget på en bild och danskaraktären i spelet demonstrerar steget. Om man har rytmen i blodet kanske man kan hänga med i demonstrationen, så har man automatiskt klarat det steget. Om man inte är så bra (som jag), får man 3 chanser på sig att klara steget. Man kan dessutom "sakta ner tiden" om man inte hinner med. När man klarat första serien danssteg, måste man försöka klara de allihop tillsammans.

När jag kört i genom träningsläget ger jag låten en ny chans. Och jag klarar det med 4 stjärnor i poäng. Nöjd fortsätter jag vidare och letar i låthavet.

Dance Central hör till de Kinect-spel som har minst lagg, vilket är tur då ett dansspel utan bra respons är ett misslyckande redan från början. Det som är lite negativt är att en del av låtarna känns anpassade för tjejer. Jag känner mig lite obekväm när jag försöker mig på "Dip it Low" med danssteg som kan kännas lite väl feminina för min smak, t.ex. att smeka sina armar långsamt och att böja sig ganska långt ner.

Detta gör ju att det inte finns så många låtar att välja bland som kille. Ofta kör jag samma låtar varje omgång. Detta kortar ju ner hållbarheten något. Det finns dock låtar att köpa via Xbox Live, men utbudet i skrivandes stund är inte särskilt lockande.

Grafik : 8/10 Snygga miljöer
Ljud : 8/10 Bra låtar, skön träningsröst.
Spelbarhet : 8/10 Bra respons, roliga dancemoves, vissa låtar känns utformade för enbart tjejer.
Hållbarhet :7/10 Bra att ha på fester, låtutbudet är litet.

Sammanfattat vill jag säga att Dance Central är det bästa dansspel jag spelat och också det bästa spelet till Kinect just nu. Kul som partyspel eller när du bara vill tappa några kalorier i spelets Workout-mode. Spelet har många dancemoves som jag har använt på fester. Ett klart köp för de som har Kinect!

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10