Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Sims Medieval

Jag Startar spelet, Och det första som sker är att jag skall skapa min Monark. Min Drottning döper jag till "Clair Dragonbane". Jag kör igenom tutorialen ganska snabbt... efter att ha spenderat 5 minuter på att fundera hur jag skall göra, snart fattar jag att min sim vill snygga upp sig framför spegeln, så att hon kan prata med Byggmästaren Kenneth angående utbyggnaden av mitt kungarike.
Han ber mig att samla in virke, sten och andra förnödenheter, så jag går ut i skogen dör att hugga lite träd, när plötsligt en bandit stiger ut från sitt gömställe och utmanar mig på en envig.
Jag drar mitt svärd och efter flera minuter av svärdsdans faller min motståndare offer för mitt oslipade svärd.

Efter jag har samlat in allt som Kenneth bad mig om, får jag lov att bygga min första byggnad. på utbyggnadsläget letar jag efter det S.k. Spy Quarters, jag spenderar flera minuter till detta och bestämmer mig istället för att bygga en barrak. och därmed skapar min första Hjälte, Leah. och jag väljer questet "The Legend of the talking Frog" där jag skall leta upp en pratande groda.
men nu upptäcker jag att jag har uppgifter att göra förutom questen, som t.ex. träna en annan soldat i att slås eller i taktik. om man inte gör det innan dagens slut får man -Focus.

När jag är klar med questet byggs det automatiskt till en extra byggnad öster om tronsalen. och där kan man lägga till en byggnad som kallas "Spy Quaters" och jag blir överlycklig! Jag döper min Första spion till "Katarina Dragonbane", drottningens dotter, som hon har skickat iväg för att lära sig taktik och att Tjuvlyssna på Tronens Rivaler.


Jag gillar det här spelet. Det är bra att dom satt in en XP funktion som gör simarna bättre beroende på vilken level dom är. Och dom olika klasserna har unika sätt att tjäna pengar på. (förutom det man får varje dag)
Quest funktionen verkade för mig vara självklar när jag först läste om spelet.

Däremot är det tråkigt att man inte kan bygga sina egna hus eller att man inte kan spara under tutorialen... (WTF?)
det gjorde att jag fick göra om tutorialen 3 gånger.


Grafik: 8/10
Bra grafik med fina landskap och områden.
och bra animationer.

Audio: 9/10
Alla älskar väll simspråket... eller?
Och för att tillägga: Bra musik som passar till medeltidsspel.

Gameplay: 7/10
Roligt om man gillar simulationsspel.
roliga uppdrag sitter aldrig fel. Och mata monstret slår allt och kasta ägg på personer som är straffade för brott.

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10