Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
FacebookFacebook
Medlemsrecension

Dragon Age: Origins

Skrivet av: Minjoph   2011-06-06

Dragon Age: Origins är ett single-player RPG i tredje person där du spelar en hjälte som ska rädda världen från "The Dark Spawn".

Trots att jag uppskattar vad som försökts göra, så tycker jag inte att spelet riktigt når fram. I början, när man ska skapa sin karaktär har man en del olika val, som påverkar var och hur ens karaktär börjar och ser ut, samt lite grand hur man blir bemött i spelet. Dessa val är kön, ras och bakrund, även om bakgrunden är begränsad av vad du är för ras. Generellt sätt så älskar jag när man får valfrihet i sådana här spel, så att man känner att man verkligen vill spela om spelet och se var de andra valen leder en, detta var dock inte den känsla jag fick från Dragon Age.
Efter att ha spelat på två karaktärer så kände jag att det inte spelade så stor roll trots allt vilka val man egentligen gjorde, framför allt inte i början.

Det känns även som om det gjorts försök till att ge världen sin historia, att få den att kännas gammal och verklig, men det känns, enligt mig, som att detta försök bara varit ett halvhjärtat sådant. Om man verkligen ska försöka ge en värld en trovärdig historia som inte är helt relevant för spelets handling, så ska den åtminstone vara intressant och fyllig, men jag kände inte direkt att Dragon Ages värld var en som jag gärna skulle veta mer om, eller läsa en bok om.

En annan sak som jag till en början var förtjust över, var att det fanns mycket konversationer och att man kunde verkligen umgås med karaktärerna i ens lilla grupp. Kanske är det för att jag är tjej, men sådant brukar alltid vara nästan en av höjdpunkterna för mig i en del spel och ibland tycker jag att medhjälpares bakgrund eller side-story kan vara mer lockande och intressant än spelets egentliga handling. Så blev dock inte fallet i Dragon Age. Efter att ha konverserat med karaktärerna så lämnade spelet mig med en eftersmak av The Sims. Detta är ju kanske inte nödvändigtvis en dålig sak, då många uppskattar The Sims, men det är inte vad jag letar efter i ett fantasy RPG.
Det faktum att grafiken och karaktärernas uttryck ser väldigt mycket ut som folk i The Sims gjorde inte saken bättre.

Musiken i spelet har jag inte så mycket att säga om. Den, likt resten av spelet, var inte så pass imponerande att jag verkligen känner att det ska skrivas om den, men inte heller var den så dålig att jag känner att jag bör varna för den.

Vad gäller grafiken så anser jag, som tidigare nämnts, att den påminner alldeles för mycket om The Sims för att inte förstöra min upplevelse av episkt RPG. Förmodligen är det just detta som jag faktiskt stör mig mest på vad gäller det här spelet, att jag inte kan hjälpa att se det som ett försök att göra "The Sims - Manly (in theory) Expansion".

Spelupplevelsen i sig var rätt vek. Strids systemet var på intet sätt revolutionerande, enligt mig, men inte heller så traditionellt att man genast kände sig hemma i det. Dialogerna mellan karaktärerna kunde stundom vara rätt roande och intressanta, men inte nog mycket för att jag skulle leva mig in ordentligt i det här spelet. Det lyckades helt enkelt inte fånga mig.
Trots detta bör jag ändå säga att det finns mycket bra i Dragon Age. Storyn har definitivt potential, lika så karaktärerna och om man kan bortse från The Sims, ja då är det nog ett riktigt bra spel, men det var inte så mycket för mig.

Som sammanfattning skulle jag säga att det var ett tappert försök, men skaparna känns som om de är lite vilse.

Är det värt pengarna då? Mja, hittar man det på rea så skulle jag nog säga att det är det, men annars skulle jag nog hellre köpa något annat.

Grafik 6/10:
Miljön är väl trevlig, men karaktärerna ser ut som om de är tagna ur The Sims och bara råkat placeras i fel kontext. De gör sitt bästa, men uttrycken i deras ansikten och hur de rör på sig i konversationer gör att allt bara känns ansträngt.

Audio 8/10:
Musiken kanske inte lämnade något bestående intryck, men jag anser att en del av rösterna i spelet var riktigt trevliga. Det höjde stämningen en aning i alla fall, vilket kunde behövas.

Story 8/10:
Den har definitivt potential och lockade mig verkligen och en del karaktärer hade intressant personlighet och story. Det är synd att det förstörs så av känslan att karaktären inte får missa samåkningsbilen till jobbet.

Upplevelse 7/10:
Det var inte det roligaste rollspel jag spelat och systemet hade inte något spännande att bjuda på i mina ögon. Storyn var mer i fokus, vilket inte nödvändigtvis är dåligt, men i det här fallet nådde allt sammanlagt inte riktigt fram, så jag kan inte ge spelet mer än en 7a.

Kommentera text

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


Kommentarer
 • Skrivet av: polartoad
  2011-06-06 14:42
  Bra recension, är själv bara i början men håller med på många punkter.
   
 • Skrivet av: Minjoph
  2011-06-06 18:06
  Tack. Jag har faktiskt inte skrivit mycket recensioner förut, men det är kul att höra att någon uppskattar det.
   
 • Skrivet av: Imperial scout
  2011-06-06 20:26
  Bra recension!
   
 • Skrivet av: DonutDuDe
  2011-06-10 12:44
  The Sims?!
   
 • Skrivet av: Minjoph
  2011-06-10 13:39
  Japp, animationerna när karaktärerna interagerar känns som The Sims, stela och tillgjorda.
   
 
Mitt betyg:7/10
18 medlemsrecensioner
Samlat betyg:8.2/10
Info
 • Format:
  PC, PS3, Xbox 360, Mac
 • Genre:
  Rollspel
 • Utvecklare:
  Bioware
 • Utgivare:
  EA
 • Antal spelare:
  1
 • Premiär:
  06 november 2009
Omröstning Hur mycket bryr du dig om achievements/troféer?
 • 23% Mycket, ger spelen mervärde
 • 50% En del, kul grej ibland
 • 25% Varken eller, bryr mig inte
 • 3% Hatar dem
Resultat

USERTV

Sortering: Senaste / Mest sedda / Mest kommenterade


0
Call of duty black ops 2 gameplay

Call of duty black ops 2 gameplay

Team Deathmatch on Slums, I managed to get 35-1 game Lyckades få en grym match på Slums i black ops 2. Matchen avslutades med 35-1


0
Battlefield 4

Battlefield 4

Lidlin räkäpää ammukset ja Lidlin riot shields :D
0
Sniper ProPain

Sniper ProPain

här är ett litet klipp med ett par sniper kills Search and Destroy


0
Sniper ProPain

Sniper ProPain

här är ett litet klipp med ett par sniper kills Search and Destroy

BETA +