Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mafia II

Jag hade startat den här recensionen med orden: I'll make you an offer you can't refuse... and that is mafia 2. Men Skynet Rules använde dom orden i sin recension så jag tänker inte stjäla det. Innan vi börjar vill jag bara säga mafia 2 är inte gta 4 på 40-50 talet det är mest baserat på story och inte: rampage in the city med det sagt så kan jag börja.

Storyn är det bästa i mafia 2 du är Vito Scaletta än italienare som kommit till usa för att få ett bättre liv med sina föräldrar och syster. Men det liv de trodde de skulle få visar sig vara en lögn då de ser att deras lägenhet är fallfärdig och att Vito's far måste jobba på ett nästan slav likt arbete och får väldigt lite betalt.

Vito får nog av det lagliga och dåliga livet och med sin bästa vän Joe Barbaro börjar de deras kriminella liv med inbrott och rån.
Men det får Vito arresterad och för att han kan tala italienska blir han sänd till Italien för att hjälpa armén. Medans han är i Italien får han se den riktiga kraften från det Italienska mafian, inte bara över civila utan även över soldater.

Efter ha blivit skjuten blir han tillbaka sänd till Empire Bay tills han återhämtar sig men medans han är hemma träffar han Joe igen och Joe hjälper Vito ut ur armen genom en av sina kontakter.
Snart visar det sig att Vito's far hade lånat en stor summa pengar och senare avlidit innan han hunnit betala tillbaka vilket betyder att Vito's mor och syster behöver betala tillbaka.
Eftersom Vito vill hjälpa sin familj börjar han jobba med Joe igen men den här gången med mer våldsamma brott.

Storyn är något som får Mafia 2 att riktigt lysa det får en att känna sig som om man är en riktig mafia medlem och inte bara en person som inte har något motiv och bara dödar folk.
Vito, Joe, Henry (dyker upp senare i storyn) och alla karaktärer känns som de har verkliga motiv och känns som verkliga personer.

Men staden känns livlös (missförstå mig inte, folk gör sina dagliga sysslor och staden känns som en 40-50 tals stad alltså livlig) men bortsett från stoyn finns det inget att göra i staden t.ex det finns inga mini spel, side quests etc etc.
Det är okej och jag har inget emot ett story baserat spel men det känns lite irriterande. Auto sparnings systemet är också lite frustrerande ex, om man dör i ett uppdrag kan det hända att man behöver föras tillbaka 10-15 min.

Grafiken och ljudet i det här spelet är väldigt, väldigt bra (jag spelade pc versionen) och det rekommenderar jag. Jag har testat ps3 och xbox versionen och kan verkligen se skillnaden(som vanligt vinner pc... ingen shock). Rösterna är väldigt bra, passande och trovärdiga, musiken och ljud effekter är också väldigt bra så inga problem där.

Det Mafia 2 också gör bra är Fighting systemet och det sättet poliser kan hitta en (finns VÄLDIGT många poliser) ex: Om man skjuter en person och senare snor deras bil och polisen ser det kommer bilen och du bli efterlyst det betyder att du behöver: byta registreringsskylten, färga om bilen och byta kläder. Fighting är baserat på snabba, starka attacker och grable.

Mafia 2 är ett spel från 2010 med bäst story så med dessa ord ska jag avsluta denna recension: If you don't buy this game how will you know that your friends, family and you will sleep well tonight?

Grafik: 8/10
Ljud:9/10
Spelbarhet: 8/10
Hållbarhet:8/10
Mafia 2s betyg: 8/10

(Go out and buy it!!!)

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10