Svenska
MEDLEMSRECENSION

Resident Evil: The Mercenaries 3D

Skurkarna blir ondare,mörkret blir mörkare,handlingen blir djupare och ammunitionen blir mindre.

Nä,så är det inte i RE:The Mercenaries 3D,spelet som bygger på Mercenaries läget i RE 4 och 5. Det går ut på att slakta så många ondingar som du kan,på tid. Det kanske låter simpelt,men det visar sig vara mer än så. Jag har varit emot tidsbaserade spel sen länge,men det här var något alldeles extra. Du kan då mer tid genom att slå sönder bonusar som är utspridda på de stora kartorna,eller genom att döda en fiende med händerna.

Grafiken är hittills den bästa 3DS kan erbjuda,miljöerna kan ibland vara gråa och trista och frameraten blir direkt usel vid långt håll. Men texturerna är skarpa och man kan verkligen se fiendernas ansiktsuttryck.

Ljudet briljerar med dödsskrin,explosioner och pistolskjut,och det hörs från alla håll.

Capcom snålar inte med innehållet då det finns 8 karaktärer varav. hela 6 stycken är upplåsbara. Alltifrån den store och starke HUNK till comic reliefen Barry Burton.Det finns även 100 små achievments och hela 50 special skills som du kan utrusta någon av karaktärerna med. De har även alla en extra kostym.Kartorna är stora men lite få. De är klassiska
miljöer från 4:an och 5:an trots det är inte Leon S. Kennedy spelbar! Även fiender från sagda spel hänger med,som Majini-afrikanerna och Sekten Los Illuminados.

Det finns även ett online-Co-Op läge samt ett lokalt. De fungerar smidigt,och låter en spela
med en vän för lite extra hjälp.

3d:n tillför inte så mycket men lite tentakler kan väl komma ut ur skärmen ibland. Andra små irriterande saker är tillexempel att man måste gå till en separat skärm för att byta missions.Inte så bekvämt.

Som bonusmaterial har Capcom bjussat på ett demo av kommande stortiteln RE:Revelations.

Sammanfattning:Den våta drömmen för hi-score chasers,trots bristerna känns det som ett fräscht spel.

Plus:Roliga kartor,smarta fiender,massor med innehåll

Minus:Ingen Leon,frameraten,Få kartor

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10