Svenska
MEDLEMSRECENSION

Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds

Ja var ska man börja, innan jag köpte detta spelet så hade jag inte nötat nått fighting spel alls sedan Dragon Ball Z Budokai 3 och det är nog minst 6 år sen nu. Men jag har haft koll på detta länge nu enda sedan första trailern kom ut och bara ca 2 veckor efter att det hade kommit ut så låg det i min hand.

Nu till själva spelet. Det finns två kontroller den vanliga fighting kontrollen och en enklare version där det är enklare att göra special attacker men jag föredrar den vanliga.

Story.
Den enda storyn som egentligen som finns är cgi trailerna som man låser upp i genom spelets gång annars är det bara sista bossen som har nån story över sig, besegra galactus. Och om man t.ex. besegrar Galactus som Hulk så får man se vad han skulle gjort efteråt om han hade besegrat galactus. Så det finns ingen direkt story.

Gameplay
Det är snabbt spel, karaktärerna rör sig verkligen fort, det tar ett tag att vänja sig hur man ska bete sig, speciellt mot ais därför att de har en lätt tendens att fuska och göra sånt som inte ens de bästa spelarna skulle kunna göra. Och man har alltid en chans, jag har varit på väg att förlora många gånger när jag tillslut ha lyckats vända striden, vice versa har så klart också hänt.
Det är bra kontroller men det händer ibland att han vägrar göra attacken som jag vill osv eller så kan det bara var jag så jag säger inte så mycket där faktiskt.

Design.
Det är verkligen snyggt gjort, grafiken är underbar trots satt allting rör sig så fort så är grafiken ändå alltid på topp, bakgrunderna har alltid små roliga hintar eller komiska skyltar osv .

Ljud.
Musiken är underbara, vissa karaktärers teman är bättre än andra, utav nån anledning så har fastnat för she-hulks tema. Men bäst är rösterna, de som verkligen får mig att skratta Dante och Deadpool, Det är så klart han som gjorde rösten till Dante i DMC 3 och 4 som är tillbaks. Men som sagt va alla kommentarer bara det gör det värt att spela spelet.

Sammanfattning.
Det är jävligt bra spel, det är lite jobbigt ibland för vissa karaktärer tar mycket mer skada än vad de egentligen borde och vissa attacker är så meningslösa så det finns bara inte. Jag kan inte jämföra det med super street fighter IV för jag har tyvärr aldrig kört det. Men det enligt mig ett jävligt bra fighting spel.

Varför recenserar jag det inte förrän nu? Jo därför att det är svårt och det har tagit mig tid att bli riktigt bra och jag vill inte recensera spelet ur en nybörjares synvinkel.

Sammanlagt.

Story: 7 (vad förväntar man sig egentligen för story ur ett fighing spel)
Gameplay: 8 (lite ostabilt ibland)
Design 9 (lite tråkig bakgrund ibland)
Ljud 10
Så det blir 8,5 sammanlagt enligt mig.

Tack för att ni läste min recension.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10