Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty: Black Ops

Skrivet av: mamz   2011-07-23

Kulor som går runt hörn, oacceptabelt lagg, usla banor och kass grafik. Det är Black Ops i ett nötskal.

Call of Duty: Black Ops är Treyarchs patetiska försök att surfa på Modern Warfare-vågen. Det hade kunnat bli så otroligt jävla bra, men Treyarch valde att gå bakåt en generation. Temat kalla kriget och vietnam har alla förutsättningar att bli ett riktigt kalasspel, men den lågupplösta grafiken som liknar förra generationens snyggaste spel förstör stämningen rejält.

I huvudmenyn så sitter man fast i en elektrisk stol med en tv framför sig. Det sitter även en okänd person och frågar en massor och saker medans man väljer om man vill köra kampanjen eller köra online. Detta är ganska coolt eftersom det hänger ihop med kampanjen men det är ett hinder eftersom laddningstiden från huvudmenyn in till onlinemenyn ibland är overkligt lång.

Storyn i Black Ops är ganska intressant, den hade varit bättre om jag inte hade fått spelet spoilat av en polare. Man spelar som Alex Mason, en amerikansk stereotyp. Stenhård, så stenhård att han överlever den ena explosionen efter den andra. Spelet börjar med att man är i Kuba för att döda Kubas diktator Fidel Castro, hela uppdraget går åt pipsvängen och spelets skurkar (Ryssar såklart) sätter en bakom lås och bom.

Cirka 312 explosioner och 19 slowmotionsekvenser (där man ligger på marken och skärmen är suddig) senare så har man klarat spelet. Det sista man ser innan eftertexterna börjar rulla är stora fartyg och amerikanska flaggor, väldigt oimponerande. Kampanjen är för övrigt ganska bra trots alla brister som usel grafik och dåligt ljud.

Multiplayer då? Det är ett skämt mot alla gamers över hela våran planet. Det är ett hånskratt, de bokstavligt spottar en i ansiktet. Varför jag tycker så är enkelt. I Black Ops har de perks som i de tidigare spelen, dessa är pinsamt obalanserade. Aldrig förr har man kunnat överleva fyra granater, samt ha uav över ett litet område, ladda om jättesnabt OCH överleva efter man har dött. Det finns oändligt många kombinationer som uppmuntrar campers att campa. Varje match jag har kört så har det funnits minst fyra campers. Att onlinet dessutom laggar som satan är även det ett stort minus. Jag har upplevt kulor som har gått runt hörn, folk som skjutit fem meter bakom mig men ändå dödat mig.

Det finns två saker som räddar detta spel från bottenbetyget; Zombies och musiken i multiplayermenyn. Zombies är förbättrat i Black Ops och jag har haft överlägset roligast med det. Men tyvärr så suger Treyarch på att göra spel så det finns även lagg i zombies, dessutom är grafiken lika ful som i övriga spelet.

Att Treyarch släpper DLC paket som små horungar (ursäkta uttrycket) gör dessutom inte saken bättre. De hade lugnt kunnat inkludera några av banorna i riktiga spelet. Bara för detta så får Black Ops ett poäng mindre i betyg.

Betyget blir en svag 2:a.

Grafik: 3
Ljud: 3
Spelbarhet: 2
Hållbarhet: 3

Plus:
Zombies, musiken, halvcool story.

Minus:
Låg upplösning, fula texturer, hemsk hit detection, dåligt vapenljud, fula animationer och effekter, katastrofal AI, på tok för enformigt, ingen spelglädje.

Testad version: PS3

Åt helvette med Black Ops!

Medlemsrecensioner37
Samlat betyg: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10