Svenska
MEDLEMSRECENSION

Shadows of the Damned

Nu har jag vänt upp och ner på helvetet, skövlat horder av människoätande demoner och förtärt en onaturlig mängd alkohol i jakt på min bortrövade flickvän!

När demon jägaren Garcia Hotspurs flickvän Paula plötsligt blir kidnappad och nerdragen till självaste helvetet av undervärldens härskare han själv så drar helvetet igång på riktigt, bokstavligt talat.

Garcia som är fast besluten med att rädda sin älskade Paula beger sig till helvetet med enbart sin trogne vän Johnsson som undsättning.
Johnsson är en demon som har förmågan att förvandla sig till diverse materiella ting som visar sig livsviktigt för Garcias överlevnad.
Han är inte bara en utmärkt guide nere i helvetet utan fungerar även som ditt vapen, då han kan förvandla sig till allt ifrån en ordinär pistol till ett tungt gevär som skjuter ytterst otrevliga dödskallar.

Nere i helvetet handlar man inte med den normala valutan man är van vid, utan med gems. Genom att döda motståndare, undersöka kartan efter gömda föremål eller döda speciella bossar kan du få tag i olika sorters gems att handla både ammunition, alkohol (som förövrigt fungerar som livsdrycker i helvetet), eller till och med låsa upp nya förödande vapen.

Shadows of the Damned imponerar verkligen med sin snyggt designade och vridna version utav helvetet. Miljöerna är fantastiska med snygga ljussättningar.
Även musiken överraskar till det positiva och har flera riktigt härliga ljudspår genom spelets gång.

För att nämna lite av Shadows of the Damneds svagheter så lider spelet tyvärr av ett rätt sjaskigt röstskådespeleri, men Steve Blum som Garcia och Nolan North som Johnsson gör ett fantastiskt jobb och lyckas därmed väga upp de mediokra framträdandena.

Grasshopper Manufactures actionspäckade skrattfest nere i helvetet gav en häpnadsväckande spelupplevelse in i det sista och lämnade en törstande efter mer! Men med den korta speltiden på ca 8-10 timmar så var dessvärre äventyret snabbt över.
Man kan ju tycka att när ett spel görs så pass linjärt som Shadows of the Damned faktiskt är så borde antalet speltimmar hamna betydligt högre.

Sammanfattning:
Grasshopper Manufactures version utav helvetet är helt rubbad men samtidigt briljant.
På jakt efter din flickväns kidnappare får du skjuta gethuvuden för att lysa upp områden, mata bebisar med jordgubbar för att ta dig igenom dörrar och dricka en onaturlig mängd alkohol för att ta dig igenom helvetet helskinnad. Ja, det här är verkligen en version utav helvetet man inte glömmer i första taget.

Men dessvärre trillar spelet på mållinjen pågrund av kort speltid samt mediokert röstskådespeleri vilket är riktigt synd då Shadows of the Damned hade potential att bli så mycket mer.


Plus:
[+] Snygg design
[+] Fantastisk musik
[+] Gryma bossfighter
[+] Bra spelkontroll

Minus:
[-] För kort speltid
[-] Stundtals för lätt
[-] Mediokert röstskådespeleri

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 7.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10