Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Juarez: The Cartel

Skrivet av: felixen   2011-08-01

Techlands western äventyr har gått till ett "New Western" med The Cartel.

Spelet startar i en himla fart, en biljakt som är själva introt till spelet.
Det finns 3 olika karaktärer att välja mellan att spela igenom storyn med, Ben, Kim, Eddie. Alla har egna problem och personligheter och på den här punkten lyckas techland ganska bra, man blir intresserad av vad dem har för olika synpunkter och problem utanför själva storyn.

Spelets omspelningsvärde kunde varit riktigt bra, story twist och förändringar med de olika karaktärerna i dem andra genomspelningarna, men spelet är långt ifrån ett perfekt spel.
Gameplay är riktigt repetitiv och att behöva spela igenom spelet igen för att få se förändringarna är inte värt, man lider genom andra genomspelingen. Att behöva möta samma dumma fiender och spela ett ganska opolerat spel håller minst etag.

I The Cartel kan du som i de andra spelen ta skydd bakom olika objekt men inte skjuta från skyddet, de 3 olika karaktärerna har olika vapen men det spelar ju ingen roll egentligen när man kan plocka upp vilket vapen som helst från en fiende.

Grafiken är fulare än föregångaren det syns, och att techland inte har polerat The Cartel märks, buggar bedrövlig AI och patetisk röstskådespeleri som förstår upplevelsen i storyn. kompanjonerna skriker ut minst 5 fraser i samma action scen, och det låter inte bra. Musik håller hög klass och är riktigt passande.

MULTIPLAYER: Ja vad har man för förväntningar på online spelandet utom story co-op. Man väljer mellan tjuv eller polis innan man startar en lobby som är att man går runt i en polisstation som polis eller gangsterlya som gangster men man kan och med ett enkelt knapptryck ändra lag. Det finns olika game modes, Team Deathmatch och objectivs där polisen ska raida in på gangstrarnas hus och sno deras saker som bevis och sedan lyckas fly med bil.

Multiplayern är inget vidare det känns laggit hastigt och riktigt förivrande och man har nästan aldrig koll på vad som händer så multiplayern duger en liten stund.

Grafik 6/10

Ljud 7/10

Spelbarhet 5/10

Hållbarhet 5/10

+ Intressant story, bra personligheter, Mycket bra musik.

- Dålig AI, dåliga röstskådespelare, medioker grafik, enformigt.

Testad version: Xbox 360

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10