Svenska
MEDLEMSRECENSION

Homefront

Skrivet av: felixen   2011-08-01

Frontline: fuel wars skaparna Kaos Studios nya är Homefront.

Homefront handlar om att koreaner försöker ta över USA och jag blir direkt fångartagen och eskorterad med en buss omgjort till någon slags stridsbuss. I bussen har man utsikt över allt hemskt koreanerna gör, avrättar föräldrar som har barnet alldeles nära och barnet skriker efter sina föräldrar,

Man känner sig lite illamående och förbannad.
Plötsligt kommer en lastbil farandes och och kör in i bussen och räddar mig.
Det är motståndsrörelsen som kommer för att rädda mig, man är ju en pilot så dem behöver mig till olika saker.

Genom spelets gång ser du massgravar och coola action scener. Och det finns bra överraskningsmoment.

Gameplayn är riktigt stabil känns som en fröjd att sikta och skjuta utan några konstigheter, det finns olika vapen och på visa banor får du kanske uppdraget att skydda dina vänner med sniper.
Det är ganska enformigt ta ett exempel som call of duty, men i homefront finns det några få saker man kan interagera med så som i motståndsrörelsens bas kan man prata med de olika personerna, vissa producerar vatten växter och lagar viktiga gadgets.

Eftersom gameplayn är stabil så finns det något som stör, spelet är väldigt kort och som nästan allt nuförtiden dålig AI, även av mina kamrater. Spelet är ungefär 4-5 timmar långt och jag hade hoppats på ett litet längre äventyr med kanske roligare karaktärer som gör att själv storyn gör sig ännu mer intressant, istället är karaktärerna ganska tråkiga och livlösa och fult animerade.
Musiken känns amningen opassande i vissa action scener men när väl det är dramatiskt är det faktiskt bra.

Multiplayern är faktiskt riktigt kul och det som gör spelet bättre, man kan göra sina egena klasser och hoppa in i 32 spelare multiplayer Team Deathmatch. Varje gång man får en kill så får man något som kallas battle points som man kan köpa olika fordon till sitt lag eller 2 olika special saker som mini pansarvagn, skyddsväst och massor annat gör att multiplayern håller ett bra tag. Men med konkurrens som kommande Call Of Duty Modern Warfare 3 och Battlefield 3, och det redan existerande Bad Company 2 och Black Ops är det nog de alternativen jag hellre väljer att spendera dödsmatcher på.

Kaos Studios har valt att göra USA så kaotiskt som möjligt, ödestigande miljöer och trasiga hus. Atmosfären är på top.
Man vill ha mer få mer av Homefront man allt står inte riktigt där det ska, det skulle kunna bli så mycket bättre om Kaos Studios polerat mer och fokuserat mer på en sak. Ett 10 timmars enformigt spel utan multiplayer är inte det jag menar, utan en riktigt bra single-player upplevelse med bra spelkontroll och någorlunda långt så skulle det kunna nå långt.

Nu när Kaos Studios är nedlagt kommer nog THQ att fortsätta med utvecklingen av Homefront 2 så vi får se hur det kommer bli om ett bra tag skulle jag tro.

Grafik 7/10

Ljud 6/10

Spelbarhet 8/10

Hållbarhet 6/10

+ Snygg grafik, intressant story, rolig multiplayer.
- Fula animationer, kort story, dålig AI och dåliga röstskådespelare.

Testad version: PC, maxade inställningar.

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 7.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10