Svenska
MEDLEMSRECENSION

Limbo

Allt hopp är ute, den gigantiska spindeln knappar in på mig, jag försöker hoppa över ett stup men misslyckas och landar i en liten spikträdgård. Jag är död.

Limbo är ett 2d-plattformsspel utvecklat av danska Playdead Studios, som inte har utmärkt sig med några andra spel, vilkey gör Limbo till deras stora debut.

Limbo börjar med att en pojke utan namn vaknar upp i ett mörkt och trist landskap, han reser sig upp, hans mål är att hitta sin försvunna syster som har vandrat in i ödelandet. Limbo, som världen heter "skapades" av den katolska kyrkan för länge sedan och var en plats där odöpta barn som inte kunde passera porten till himmelriket skulle få vara här, en barmhärtighetshandling.


Men nägon barmhärtighet finns det inte i det här spelet, Playdead Studios har lyckats skapa en skrämmande och fasansfull värld, en värld där döden inte är långt borta. Och dör gör du massor, du spetsas på spikar, elektrifieras, får dina lemmar bortsågade, det är brutalt, men kreativt.

Världen Limbo är tom och mörk, du ska aldrig tro att det finns hopp, sådant existerar inte i denna värld, du möter andra barn i Limbo, tomma silhuetter som också vill döda dig och ibland kan dom det, om du faller i en av deras lömska fällor.
Kontrollen fungerar bra och har många likheter med alla spel under NES-eran då den behåller svårighetsgrad och precision.

Grafiken är något av det snyggaste jag sett då skuggor och ljus visas på ett spektakulärt sätt när du vandrar genom Limbo. Ljudet är väldigt bra, trots brist på musik, det enda du hör är dina fotsteg eller klonket från en nyss ihopstängd björnfälla.


Sammanfattning:?om sagt, det finns inget hopp i det här spelet, bara död, smärta och sorg, och det är fantastiskt.

Grafik: 9
Ljud: 8
Spelbarhet: 9
Hållbarhet: 8

+Underbar grafik, kluriga pussel, fantastisk presentation

-På tok för kort

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10