Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fallout: New Vegas

*Boom headshot*, WTF! Ska verkligen ett spel börja så undrar Dirtycat? Ja, ett mästerverk kan böra så...

Det är något med New Vegas som man bara måste älska, punkt slut. Är det den ljuvliga atmosfären, de halvdana låtarna från 50-talet eller valfriheten som gör Fallout New Vegas till ett sådant storslaget spel? Kanske en blandning av alla? I alla fall, New Vegas är ett mästerverk enligt mig.

Mainstory


Spelet börjar med att man är fastbunden och står på sina knän. En snubbe i en fin kostym siktar en pistol mot mitt ansikte och säger att jag inte ska ta det här personligt. Dock så är det lite svårt att inte ta det personligt när det uppenbarligen är han som har bundit fast mig. *Pang* så får man ett pistolskott rakt i facet. Nu tror man att det kommer att komma en massa flashbacks från tiden innan man dog. Men nej, det kommer inga flashbacks, utan spelet börjar nu. Man vaknar upp av att en gubbe börja tafsa/snacka med än. Nu får man välja stats, namn o.s.v. Efter ett tag inser man att man är i ökenhålan Goodsprings.
Han släpper löss än, och då kan man börja med att göra vad man än vill. Men, jag ska nog berätta om vad man egentligen ska göra. En cowboyrobot som heter Victor hälsar på än, det är han som grävde upp än från graven. I alla fall så har man två val; antigen vara dryg mot honom eller vara snäll. Det spelar dock ingen roll hur man bemöter honom...

Man börjar gå mot salongen, och där kommer en tjej fram till än och börjar snacka om sin hund. När man snackat klar med henne så gör man en tutorial hur man spelar spelet. Det är ett bra sätt tycker jag, för då lär man sig kontrollerna. När man är klar med henne, så går man mot en kvinna som äger salongen.

*Snabbspolning*

Nu kan man välja sida; Legion, NCR, Mr. House eller Yes Man. Beroende på vilken sida man väljer, så kommer alla andra att hata dig. Så om du väljer NCR, så kommer Legion att hata dig och eventuellt försöka döda dig. Det tycker jag försäg är jävligt coolt.

Sidequseten


Det finn relativ många sidequests i Fallout New Vegas. De går kanske ut på att man ska joina "The Brotherhood of Steel", eller döda en tio myror och allt mitt i mellan.

Storyn


Spelet gå ut på att man är en kurir som ska leverera ett s.k. Platinum chip åt en mottagare i New Vegas. Men, det är flera än mottagaren som vill ha chipet och alla är inte pratglada. Man blir nerslagen, fastbunden, skjuten i huvudet och sedan begravd av några Stureplansstekare. En robot gräver upp än, och en doktor fixar än. Ens mål när man vaknar är att leta efter killen som skör än, och fucka upp han. På vägen så hittar man vänner och fiender o.s.v.

Mina åsikter om New Vegas


Jag tycker själv att New Vegas är skitgrymt och är ett väldigt roligt spel. Jag älskar den mystiska känslan att leta efter killen som sköt mig, att finna svar o.s.v. Man blir insatt i spelet och kan knappt slita sig en sekund får det. Jag gillar det skarpt! Jag gilla också valfriheten i spelet. Man kan välja sin karaktär till 98,97 %. Allt man gör får konsekvenser o.s.v. Obsidan Enteraiment har verkligen gjort sitt jobb, till och bättre än Betsheda med Fallout 3.

Övrig info om New Vegas


Kontrollen är klockren, simpel och skön rättare sagt. Atmosfären är mysig som fan. Den sökna känslan av att vandra omkring i öknen är ju guldvärt. Valfriheten super bra.

Finns det något minus med spelet?


Ja, tyvärr har alla spel minus, mer eller mindre. Fallout New Vegas har grymt mycket buggar, och ibland så laggar spelet sönder, så man måste stänga av PS3:en då och då. Det är en pain in the ass att göra det. Grafiken är inte häller ett mästerverk. Alla gubbar ser skit äckliga ut, bergen o.s.v. Men det går nästan att glömma bort dem med tanke på spelet i helhet...

Grafik: 7
Spelbarhet: 10
Ljud: 9
Hållbarhet: 10
Övrigt: 10


En sammanfattning av det hela; New Vegas är ett mästerverk med några brister, men det går dock att leva med dem.


Dirtycat rekommenderar New Vegas skarpt, ett mästerverk FFS!!!

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10