Svenska
MEDLEMSRECENSION

Super Street Fighter IV 3D Edition

Jag hade väntat länge på att få köpa detta spel, då jag aldrig riktigt spelat så många arkadspel för.. Så föll det mig i smaken?

Jag åkte till Media Markt en dag i Heron city för att kolla lite på spel, och självklart såg denna ut att vara bäst. Funderade lite på att köpa Splinter Cell 3D, men tillslut övertygades jag om att Gamereactors betyg på den inte gav mig så stora förväntningar på spelet, så jag tog denna istället. Självklart ville jag gärna prova den direkt, så direkt när jag kom hem klickade jag i den lilla kassetten, startade upp mitt 3DS och hörde en röst säga "Super Street Fighter 4" Sedan klickade jag på ikonen för spelet, och det startades upp...

Direkt när jag börjat spela spelet förstod jag att detta var något för mig. En rolig känsla infann sig i mig när jag spelade ett par matcher i Arcade, och sedan vann över min rival. Jag var knappast förvånad över hur 'underbar' grafiken var, dock så var den riktigt snygg, och jag gillade den. Tyckte inte om den så mycket när 3D:n var avslagen, dock så blev den som många andra spel till konsolen, förgylld av 3D:n, och gjorde det ännu roligare att spela. Men en sak förstod jag inte.. varför stod allt still i bakgrunden? Jag såg människor som stod och heja, men märkte också.. att dem var helt blick stilla. Det var ganska skumt, så jag stannade upp för att kolla på det och fick straffet att bli nedslagen av ett elakt fetto jag mötte i den matchen. Ett direkt minus för spelet, tänkte jag. Men så mycket annat höjde upp spelet igen, så jag glömde genast tanken på minus. Det var det som var grejen, hur mycket jag än spelade så hittade jag inga fel på det! Sedan, hittade jag ett par små dåliga saker..


Spelkontrollen var mycket bra, jag trivdes inte direkt med den, men vande mig för att sedan tycka att den var riktigt bra, speciellt när man kan sätta ut olika slag och sparkar för knappar man själv väljer. Jag har fortfarande svårt för att blockera, men jag hoppas att jag vänjer mig. Sedan var det ju lite ovant att hoppa genom att röra spaken uppåt, det tog mig ett par matcher innan jag insåg att jag inte tryckte på någon knapp för att hoppa, men just det var smart gjort. 3DS:en har ju inte direkt lika många knappar som en stationär konsol, men i detta spel behövs det nästan inte och spelkontrollen löser sig utmärkt för bärbart spelande. Jag tyckte direkt att såna här spel är perfekta till portabla konsoler, då matcherna är korta, och det är just en sån grej, att snabbt kunna starta sitt 3DS och köra ett par matcher och sedan stänga av. Allt detta gör i helheten detta spel till min favorit hittils. (Ja, jag föredrar detta över OoT). Det finns också två lägen att spela på, förutom det klassiska 2D-läget, finns ett 3D-Läge där figurerna hoppar omkring i tre dimensioner. Detta läge är otroligt dålig och jobbigt, som tur är måste man inte spela på det.

Online-läget var ju hur bra som helst, och det märks hur lätt det har blivit att köra mot vänner utan att behöva byta nya koder för varje spel, nu kan man bara gå in på 'Friend Match' och söka efter en vän att spela mot, efter att enkelt ha sagt till en vän i sin Friend list "Ska vi spela?". Så om du köper detta spel just för online-läget kan jag säga att det är värt det, det funkar smidigt att köra mot en Japan i, ja, Japan, när man är här i Sverige. (Som jag fått prova på) Riktigt bra!

Spelet är mycket bra, med fint ljud dessutom, och att kunna ställa in volymen för röster och allt sådant är ju ganska normalt att man kan, men förbättrar ljudet ändå direkt. Det är inte särskilt långa laddningstider vilket gör mig glad, fast ibland kan det bli så i online-läget. Men inte alltid. Nu kommer jag till klagomål om spelet. Detta kan nog bero på att jag inte är van vid arkadspel, men när jag började spela detta spel var det riktigt kul, men jag ville göra mer, så då provade jag att spela online, och det var ännu roligare, men sedan, efter att ha provat Arcade, spelat online och samlat figurer och allt sånt som spelet har att erbjuda, vilket enligt mig inte är jättemycket, har jag provat allt. Efter ett par timmar har jag provat allt som spelet har att erbjuda, och det känns inte helt kul. Men detta är ju inte ett jättestort problem då jag fortfarande tycker att det är kul att fightas mot mina vänner, tur det!

En story kan man väl tro inte passar så bra i detta spel, men fel, det gör det! Alla gubbar har sin egen story, och efter att ha mött ett par ondingar (eller goda, beror på vad man själv är) så får man möta sin rival, och sedan en extra match, men detta får du prova själv, jag ska inte spoila för dig, och sedan kommer ett litet klipp om man vinner, och fulländar storyn. Vad som är synd är att alla gubbar och banor är upplåsta, spelet skulle ha fått ett ännu större återspelningsvärde om man kunde låsa upp allt själv. Men många banor och gubbar är riktigt bra och kul att ha med i början.

Min egna åsikt om detta spel är ytterst positiv, ett fightingspel som detta passar utmärkt i 3D, och on the go, och köper du inte detta spel missar du ett utmärkt spel till 3DS:en. Har haft lite lagg-problem online men det kan nog bero på min router. Spelets plus överväger dess minus och skapar ett underbart spel som dock inte är perfekt eller förtjänar en 10:a. Det är riktigt kul att känna rädslan att råka ut för din motståndares specialattack när du går nära för ett leverera en käft smäll, och genvägarna till specialattackerna på pekskärmen kan vara bra.

Sammanfattning: Ett riktigt bra spel som får en käft smäll av en fet nia!


Plus: Riktigt kul, bra kontroll, fin grafik och 3D, utmärkt portabelt spel, mäktig fighting, bra online.

Minus: Allt är upplåst, stela bakgrunder.

Grafik: 8
Ljud: 8
Hållbarhet: 7.5
Spelbarhet: 9

Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10