Svenska
MEDLEMSRECENSION

Portal

Portal är ett av dem bästa spelen jag har spelat, ett originellt physicsspel med grym svart humor, psykotiska robotar och det hela börjar med att man vaknar upp i sitt "relaxation vault" och att en robotröst talar till en.

Man får reda på hur en portal funkar och går sedan igenom några introduktionslevlar för att lära sig hur det funkar. Spelet är riktigt roligt med banor som får en att verkligen tänka till, ett riktigt sitta och spela när man är trött och skratta åt roboten GLaDOS brutala skämt. Spelet är ganska kort och är relativt lätt när man har lärt sig hur det funkar, vilket är lite tråkigt när man kommit in i spelet och bara vill att det ska fortsätta för evigt.

Det här är ett spel som man bara måste älska, en dystopisk värld i obehagliga lokaler med pratande turrets och kuber och knappar. Historien i spelet är riktigt bra, det handlar om ett företag vid namn Aperture Science som uppfunnit en portalpistol. Det här spelet rekommenderar jag starkt till alla som gillar lite sjuka världar och annorlunda strategispel.

Efter man klarat storyn så finns det en massa achievements som tar en tid att klara, vissa av dem är riktigt roliga, och en av dem är nästan som att spela ett helt nytt spel.

Portal får 9 av 10 på grund av att det är för kort och att det inte har så mycket återspelningsvärde.

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10