Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed II

Assassin's Creed var ett jätteroligt spel med flera olika städer att besöka och att springa runt fritt på hustaken med sina free run skills var alltid lika roligt som att fightas med vakter med olika vapen, t. ex svärd.

Men nu ska vi inte prata om det första Assassin's Creed, utan uppföljaren, Assassin's Creed II. Assassin's Creed II kom ut 2 år efter sin föregångare. Spelet börjar precis där 1:an slutade. Desmond står inne på sitt rum och använder Eagle Vision och tittar på sin vägg, där han ser en massa konstiga tecken. Lucy kommer in i rummet. Hon tar med sig Desmond ut i rummet där Animusen ligger. Desmond får lägga sig i den. Men denna gång får han inte uppleva minnena av Altaïr, utan födelsen av en annan lönmördare, Ezio Auditore da Firenze. Efter det tar Lucy med sig Desmond för att fly från Abstergo. Lucy visar att hon kan mer än att greja med en Animus. I garaget, längst ner i byggnaden får man fightas med ett gäng vakter. Sedan kommer en cut-sceen, då man får lägga sig i bagaget av en bil, som Lucy kör iväg. Efter en stund är man framme på ett stort lager. Desmond och Lucy går upp för en trappa medans Lucy förklarar för Desmond om lönmördarna och tempelriddarna. Desmond bestämmer sig för att ansluta sig till lönmördarna, där även Lucy är med. Man kommer sedan in i ett rum, där man träffar två personer, Rebecca och Shaun. Efter en stund får man lägga sig i Rebeccas Animus 2.0. Efter det får man åter igen spela minnena av Ezio Auditore, denna gång som 17-åring. Han bor i Florens. Efter någon timma får man göra ett par uppdrag för Ezio's familj. Men senare blir hans pappa, Giovanni Auditore tillfångatagen av stadens vakter. Ezio klättrar upp i ett torn, där Ezio pratar med sin pappa. Giovanni berättar att det finns ett hemligt rum i deras hus. I det rummet ligger hans dräkt, hidden blade, svärd och ett dokument som bevisar att Giovanni och Ezio's bröder är oskyldiga. Giovanni berättar att Ezio måste ge dokumenten till hans vän, Uberto Alberti. Han skulle hjälpa dem att bli frisläppta. Ezio levererar dokumentet till Uberto, som lovar att dem ska bli frisläppta. Men nästa dag blir Giovanni och hans bröder hängda. Ezio svär att han ska döda Uberto för det han gjort. Efter det fortsätter storyn. Man får besöka många städer, t. ex Venedig.

Det finns några förbättringar, t. ex variationen av uppdrag, att man kan simma och ro en båt. Man kan också samla in fjädrar till minne av hans yngsta bror, som samlade på fjädrar. det finns sammanlagt 100 fjädrar utspridda i världen. Om man samlar in alla fjädrar får man en mantel.

Det finns också några dåliga saker, t. ex att man inte kan köra om uppdrag. Därför finns det inte mycket annat att göra om man har samlat in alla fjädrar. Det är mest att gå runt och döda vakter

Grafik: 9/10
Ljud: 9/10
Hållbarhet: 8/10
Sammanlagda betyg: 9/10

Medlemsrecensioner24
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10