Svenska
MEDLEMSRECENSION

NHL 12

Nytt år, nytt spel och nyslipade skridskor. Det är åter igen dags att slå sig ner i soffan med en massa snacks och med handkontrollen i högsta hugg, NHL 12 är här. Den årliga spelserien har nu funnits i 20 år och levererat med blandat resultat, men det var med höga förväntningar jag det här året greppade handkontrollen för att i bästa "Foppa stil" trycka in pucken i mål.


Det första som man möts av är ett Pittsburgh i vinterskrud och man kastas direkt in i stormatchen "Winter Classic". Den nya stormatchen är något som det känns som om EA fokuserat lite väl mycket på och att ge matchen ett eget spelläge känns för mig något överdrivet. Inte för att det på något sätt är dåligt det som EA har presterat med att bygga upp utomhusrinken men spelläget har åtminstone för mig legat ospelat efter den första gången.


På ytan ser NHL 12 ut som EAs hockeyspel alltid sett ut men till i år har spelet fått en större uppfräschning än vad jag någonsin skulle kunna tänka mig att EA någonsin skulle ge till NHL. Förutom att en hel del nya animationer smugit sig in i spelet har man stoppat in en helt ny fysik motor som till min stora förvåning gör betydligt större skillnad än vad jag någonsin kunnat ana. Spelarna rör sig på ett helt annat sätt och spelet har förändrats, borta är klubborna med "Karlssons klister" på vilket gör spelet mer intressant. Tidigare gick även dem mest vågade passningarna hem tack vare att pucken sögs fast på spelarens klubba. Men nu krävs lite mer arbete för att puck mottagningen ska förlöpa smärtfritt. Borta är även dem onaturligt snabba vändningarna och den osynliga mur som tidigare funnits kring målvakterna. Anledningen ligger i att man i år kan slå på målvakter som inte gör som man vill, om det är en bra funktion kan väl diskuteras. Men något bra kom utav det, nu kan man göra en passning in framför mål och samtidigt kan en spelare står nära målvakten utan att studsa bort av någon osynlig mur.


Men den största framgången till i år måste ändå vara att EA lyckats trycka in lite mer intelligens i sina AI och offline-läget har blivit betydligt roligare att spela något som uppskattas, då man tidigare kunde leka sig runt dem med en bindel för ögonen. Online och offline spel på NHL skiljer sig mycket lite åt men EA har lagt till några olika spellägen att försöka spöa polarna i.

NHL 12 bjuder på en hel del mer än vad man först förväntar sig och visar att det går att göra framsteg även inom sport spelen.
Årgång 20 av NHL är den klart bästa någonsin...

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10