Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mafia II

Du är Vito Scaletta, en italiensk invandrare som tjänat USA i kriget mot axelmakterna. Vito återvänder hem till Little Italy och finner sin mamma och syster i skuld till en lånehaj. Det visar sig att Vitos far hade dragit på sig stora skulder för att köpa alkohol. Vito bestämmer sig för att aldrig bli en förlorare som sin far, och ger sig in i den kriminella världen. Tilsammans med sin fete polare Joe så avancerar han snabbt inom Maffian.

Mafia IIs stridssystem är väldigt likt det i Gears of war och red dead redemption. Man tar skydd, duckar och skjuter. Systemet är väldigt enkelt men ibland kan det bli lite rörigt. Spelet har ett stort utbud av vapen, många från andra världskriget men också äldre vapen.

Spelet utspelar sig i Empire Bay, en stad väldigt lik New York. Början av spelet utspelar sig under sent 40-tal och den senare delen under tidigt 50-tal. Grafiken är utmärkt och man får riktigt härliga vibbar när man glider runt i en flashig bil iklädd en snygg kostym samt lyssnande på en 50-tals klassiker på bilradion. I staden finns det poliser, massor av bilar och folk. Staden känns väldigt levande. Det enda problemet med free-roamingen i staden är att man inte får ut någonting av det, så spelet blir liksom linjärt ändå. Det enda man egentligen kan göra i staden är att köpa kläder, vapen och mat. Sedan kan man såklart också åka bil.

Genom de olika uppdragen så finns det olika sorters collectables, tex Playboy tidningar. Tjejerna i tidningarna är rätt daterade men det är fortfarande kul att hitta dem. Andra samlingsbara föremål är så kallade " Wanted posters" på kända gangsters.

Man får genom spelet svårare och svårare uppdrag och när man sedan blir invigd Mafioso
så är jobben man får väldigt avancerade jämfört med bilstölderna och rånen man gjorde som springpojke.


Huvudstoryn i spelet är väldigt detaljerad och karaktärerna är förvånansvärt levande, så man blir nästan ledsen på riktigt när någon dör. En nackdel med storyn är att den är relativt kort, och man kan inte free-roama efter spelets slut.

+ Bra story, levande karaktärer och häftig bilkörning

- Kort story, linjärt spel. Röriga fighter.

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10