Svenska
MEDLEMSRECENSION

Magicka

Magicka är ett indie-spel av Arrowhead och Paradox. Det är uppbyggt som ett thirdperson co-op spel upp till 4 spelare men har gjort förbättringar till singelplayer läget för att det ska bli enklare.

Spelet går ut på att världen är i fara, och du och dina kompisar är de enda som kan rädda den. Till er hjälp har ni ett stort arsenal av element ni kan kombinera till olika trollformler som har olika effekt, ni kan ha upp till 5 element i en trollformel. Detta ger en stor variation på kombinationer.

I spelvärlden finns även böcker med specifika kombinationer som kallas "Magicks", de har en unik effekt som kan vara väldigt användbar. Som exermpel den första som man hittar är "Haste" som gör att man springer snabbare, men man kan också kasta den som en vanlig trollformel som i det här fallet hade varit en eldblixtlaserstråle.

Spelet har flera youtube-, film- och spel- referat i sig som ger ett komiskt inslag. Och komedi finns det mycket av i spelet. Språket är en blandning av de nordiska språken och engelska, så alla kan skratta åt det för det låter mest som en massa giberish med små svenska inslag.

Spelet är som sagt tänkt som ett co-op spel där man ska samarbeta med varandra för att klar nivån, men det finns alternativet att strunta i det och bara döda varandra för att ta deras saker, en stav och ett svärd eftersom spelet inte har ett inventory. Dessa svärden och stavarna har olika förmågor så om du vill ha just den staven som din kompis har så kan du ta den.

Detta spelet erbjuder många timmars skratt och är utmärkt på LAN. Spelet har många DLC's som har fler banor och dräkter. Där finns både challenge-, och versusmode om du inte bryr dig om storyn och bara vill döda monster eller andra spelare.

Jag rekomenderar starkt det här spelet till folk som tycket om den här typen av spel (lite Diablo liknande) och ger den en stark 9:a på grund av följande:

+: Härlig grafik, många kombinationer, mycket humor, lång speltid, många hemligheter, bra ljudeffekter

-: Du kan inte kontrollera kameran, alla spelare måste vara på samma skärm även om du spelar online, är lite buggigt ibland

Men förutom det är det ett helt fantastiskt spel och har ett mycket bra pris på bara 100/250kr beroende på om du köper standard eller collection på steam.

Samlat betyg: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10