Svenska
MEDLEMSRECENSION

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2

Naruto är tillbaka i spelform för femioelfte gången och Akatsuki ska få stryk, Sasuke hämtas och Sakura år fortfarande rosa i håret. Som vanligt alltså

Naruto, den japanska serien som blivit en succé världen över har vi det här laget en hel del spel under sin licens. Faktum är att Ultimate Ninja Storm 2 är Cyber2connects nionde Naruto titel. Med det i baktanke tycker man det borde skett en del förändring under den tiden.

Både ja och nej. Det ända stora som är skillnaden från deras första del i serien är att striderna nu sker i alla 3 dimensioner.
Kontrollerna är enkla med en knapp för attack, en för hoppa, en för kastvapen och en för att aktivera specialattacker. Axelknapparna används för att blocka och D-paden är till för hjälpmedel av olika slag.

Spelet bjuder på 44 karaktärer från serien och med ett gäst inhopp av Tekken svensken Lars Alexandersson. Det enda som i grunden skiljer dem åt dock är specialattackerna då alla delar samma combos. Masha attackknappen och tlita spaken åt valfritt håll. Special attackerna har dock olika effekt beroende på karaktärens stil i serien. T ex har Naruto och Kakashi offensiva medan Neji och Pain är defensivt lagda.

Även om det inte är det mest invecklade systemet så är det ändå underhållande strider med fart och en presentation trogen sin förlaga.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm bjuder även denna gång på ett story-läge där man drar igenom största delen av storyn i Shippuden, där karaktärerna är 3 år äldre.
Till skillnad från förra spelet där man hade ett stort, men tomt, Konoha (Narutos hemstad) att utforska har man istället satsat på sin vanliga mer linjära design från PS2 spelen där man går längs utvalda vägar på en karta med olika områden. För att biffa upp det hela har man dock låtit animatörerna från animé serien göra handritade bakgrunder som ser riktigt snygga ut.

Storyläget går mest ut på, som ni kanske gissat, att slåss och mycket av tiden går ut på att slåss och att ta sig till striderna. Man har slängt in lite uppdrag där man samla på sig olika saker som folk tappat.
Det som utmärker sig mest i detta läget är dock boss-striderna. Här har Cyber2connect satsat på att göra dem cinematiska och mer actionfyllda med quicktime-events, variation på sin motståndare och dess form. Många gånger blir man imponerad över hur häftigt det faktiskt kan bli och man önskar att spelet fått samma engagemang i allt det andra.

Själklart följer det även med ett 2-spelar läge där du och din kamrat kan sitta i soffan och ge varandra på nöten. Och det är underhållande att se den andres reaktion när man lyckas tajma attacken sekunden innan honom.

För första gången i ultimate ninja serien har man kastat in ett online läge. Något som många klagade på med förra spelet då det var utvecklat till PS3.
Här kan man ta en vanlig versus där man möter slumpad spelare., eller så kan man ta sig an en ranked mtach där man genom vinster kan höja sin rank.

Det är dock här som det roliga slutar. När man spelar online kommer man på fighting systemets stora fel. Special attackerna är för enkla att komma åt. De flesta jag möter online spammar dessa till oändlighet. 4 av 5 matcher kommer man möta en sådan här spelare och det dödar allt roligt med att spela online. Ibland dyker det upp en och annan spelare som spelar seriöst och då blir det genst bättre för att man vet att man förlorade för att man gjorde misstag eller inte utnyttjade luckor som man skulle.

I slutändan är dock Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 ett underhållande spel. Med snygga Boss-strider som håller story läget kul och att sitta soffan och spela med nära och kära är kul.
Vad Cyber2Connect ska tänka på i framtiden dock är att polera fightingen, ge storymode samma ennergi som sina boss-strider och göra något åt de "trappstegs-polygoner" som plågar annars snygga karaktärsmodeller.
Då Kan man få till ett riktigt underhållande Naruto spel.

Medlemsrecensioner8
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10