LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      MEDLEMSRECENSION

      Luigi's Mansion

      Skrivet av: owelix   2007-08-10

      Nu är det så här att Luigi har varit min favoritfigur ända sedan jag var 5-6 år och såg Mario Bros filmerna på VHS.
      Just därför att det var Luigi som hade huvudrollen hade jag stora förhoppningar på detta spel. Jag trodde det skulle bli jättekul!

      Jag hade två alternativ: skaffa Luigi's Mansion eller Super Mario Sunshine. Ni kan ju gissa vilket jag valde. Luigi's Mansion.
      Det visade sig vara ett misstag... men inte ett stort misstag.

      Luigi har vunnit en herrgård och ska möta sin bror Mario där. Men när han kommer dit är Mario försvunnen. Luigi måste ta på sig hjälterollen och rädda sin kära broder.

      Mannen i grönt får först träffa E. Gadd, en kort, gammal professor med stora glasögon som vill hjälpa Luigi att hitta Mario. Men han tänker inte följa med Luigi. Nej, istället ger han Luigi en dammsugare. Med hjälp av den kan Luigi fånga spöken som kommer i hans väg.
      För att lära sig hur den används, får man ett träningspass i ett rum fullt av spöken.
      Vid det här laget sänker spelet ens förhoppningar en aning. Det blir krångligt och klurigt att styra. Den gula spaken används allt för ofta och den används på fel sätt, enlig mig.

      Längre in i spelet är det ändå inte så kul som man hade hoppats. Det blir enformigt med att nästan bara fånga spöken. Man går till ett rum, dammsuger upp alla spöken där, letar efter en nyckel och går till nästa rum. Lite enformigt, anser jag.

      Nu ska man inte gräva ned sig i allt det tråkiga, för det finns en del positivt också. Till exempel är det inget fel på omgivningen. Rummen är snygga med detaljer och ibland kan man behöva fundera en stund för att komma vidare, vilket är bra. Det är kul med lite klurighet i spel ibland.

      Ändå är spelet ganska roligt i olika sammanhang. Jag kan inte säga att jag tyckte illa om spelet, för jag har haft kul under mina timmar med Luigi's Mansion. Det var i stort sett bara kontrollen som förstöde.

      Ändå kan jag inte låta bli att tycka lite synd om stackars Luigi för att hans första spel inte blev så jättebra. Luigi förtjänade bättre, det vet både du och jag!

      Samlat betyg: 7/10
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      10