Svenska
MEDLEMSRECENSION

Battlefield 2142

Efter att ha bockat av Andra Världskriget, Vietnam och moderna konflikter är det då dags för framtiden. Denna gången är det ett krig mellan den Europeiska Unionen (EU) och Pan-Asian Coalisation (PAC) under en bitande istid.

Spelmässigt har det inte förändrats mycket på fronten från föregångarna, även om man har lagt in ett nytt spelläge, Titan. Det går ut på att ta över missilbaser som ligger utspridda på kartan dom skall spränga skölden på de jättestora svävande hangarfartygen kallade "Titan". När skölden är borta, borda skeppet med APC-kapslar eller så kan man bara flyga dit. Alternativt så kan man bara ösa på med missiler från missilbaserna.

Soldatklasserna har förnyats, denna gången kan man anpassa sitt kit för situationen. Plocka på dej en Voss L-AR, lite rökgranater och en återupplivar-manick så är du en fullfjädrad sjukvårdare. Är du mer av Sam Fisher-stil? Dra på dej en kulspruta, sprängdeg och aktivt kamouflage och sabotera bakom fiendens linjer.

Statestiksystemet har genomgått en mindre förändring från föregångaren, nu kan man samla på sig nålar som kan tilldelas flera gånger under en runda, som man kan få tex genom att döda 5 fiender i rad, återuppliva 7 personer, med mera.

Fordonen är inte fy skam heller, DICE har tänkt helt rätt med hur framtiden kan se ut. Med undantag från den 5 meter höga walkern, den kanske är lite otymplig. Inget som jänkarnas marinkår skulle ha om 20 år iallafall.
Vapnerna är väl balanserade, även om dem är lite väl kraftfulla. Ingen är säker någonstans längre. Gömmer en fiende sig bakom muren? Skjut lite raketer som exploderar ovanför fienden och de är historia. Sitter du i en walker och känner dig oövervinnlig? befälhavaren kan framkalla EMP från himlen, vilket gör dig stillastående för några sekunder, mer än tillräckligt för en ingenjör att skuta dig mellan benen.

Grafiken tänker du, ser spelet snyggt ut? Jadå, spelet ser snyggt ut. Grafiken är mycket bra, men långt i från den bästa grafiken. Ljude är dock underbart, det är speciellt åtnjutbart om man sitter på en burk med Creative XFI, då är ljudet superbt!

Allt som allt är spelet fullkomligt underbart, med roliga fordon, statistik och vapen. Kanske en aning likt Battlefield 2, men är det verkligen ett minus? Nope, jag ser det bara som ett plus.
Finns vissa fel som laggiga titaner, ovanligt mycket glitchar och en hel del otur (heh, var bara tvungen) men det är inget mot allt kul jag har haft med spelet.

Jag tog bilden nedanför, snyggt, eller hur?

Medlemsrecensioner13
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10