Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mass Effect 2

Har du inte spelat Mass Effect 1 kan du få spelet spoilat i denna recension stick isåfall över till den recensionen bums.

Ett vanligt uppdrag som alla andra. Hotet är sedan ett tag tillbaka utplånat, men rädslan är kvar. De otaliga konfrontationerna med de syntetiska Artificiella intelligenserna Geth och och Saren har satt sina spår i oss alla. Mänskligheten, Asari, Turian och Salarians trodde hotet dog med Saren men inte jag. Galaxens alla raser vägrar bestämt att lyssna men jag vet vad jag såg på Virmire, planeten som resulterade i att en mina kamrater att dö, som offrade sig själv för att vi skulle kunna rädda den här galaxen från något mer än Saren!

Vi är på ett spaningsuppdrag och än så länge är tysnaden intakt, det är alldeles för tyst Mörkret i rymden omger oss som ett täcke, och stjärnorna blixtrar fridfullt överallt runtomkring oss. Tanken att det finns något därute som väntar är skräckinjagande.

Om Mass Effect 1 startade som en gammal Amazon startar Mass Effect 2 som en Lamborghini! När jag står i ett brinnande inferno av vad som var Normandy och blickar upp mot skyn och ut i världsrymden är känslan så fenomenal att man får gåshud.

Mass Effect 2 är en fortsättning på Mass Effect 1 och har du inte spelat det gör det bums.

Antingen startar du spelet som en färdig Shepheard där alla beslut valts för dig eller så laddar du in din Mass Effect 1 fil och fortsätter med din karaktär. Du får ändå välja en ny klass.

Vad som är annorlunda denna gång är att spelet är mer actionorienterad, har betydligt smidigare kontroll och skalat bort de halvdryga inventory systemet. Med Gel någon? Spelet är aningen mer linjärt och har tack vare det mindre repetiva lokaler. Det som slår mig nu i efterhand är hur man löst problemet, istället för att utveckla konceptet med att kunna besöka runt en planet per system har man tagit bort det helt och fokuserat på story. Du letar fortfarande resurser men istället för att landa får du upp en roterbar bild av planeten vars yta du sveper med en sorts scanner och du skjuter ner en sorts drönare på planeten för att få resurser ac olika slag. De används till att uppgradera Normandy och vapen samt utrustning för dig och din grupp.

Ja spelet har lagt fokus på ett annat hot, om Mass Effect handlade om att besegra Saren och som bonus fick du reda på att ett annat sorts liv ville förstöra universum, handlar det här spelet om att förbereda för det hotet kallat the Reapers.

Det hela börjar med att människor i mänskliga kolonier försvinner och det blir ditt mål att ta reda på varför och vilka. Minns du Cerberus du vet organisationen från Mass Effect som gjorde brutala experiment på olika utomjordingar och mördade ett framstående befäl i Alliance fleet? De har en stor roll i spelet och du får ta reda på varför om du spelar det.

Din uppgift är enkel samla ett stort Team för att besegra en ny sorts fiende som får alla invånare i kolonier att försvinna och ta reda på vad de vill och varför. Är Reaper inblandade och kommer Galaxen att lyssna på din varning?

Många frågor men vad är nytt?

Förutom resurssystemet, ny musik, grafik och smidigare coversystem är Normandy uppgraderad, dialogsystemet förfinat och nästan allt är bättre förutom storyn.

Den är inte på långa vägar dålig den kändes då mer som en brygga för att binda ihop del 1 och 3. Men efter att ha spelat ut del 3 kan jag säga att det inte är fallet de 3 spelen vävs samman till den trilogin det alltid skulle vara med del 3. Men för all del spela tvåan storyn må vara den svagare delen i spelet men den är ändå bättre än det mesta i spelväg därute.

Jag vill säga det enkelt köp den här trilogin och njut.

Jag trodde inte mycket på del två innan det kom jag var halvsugen men vilket misstag spelet gav mig en upplevelse och resa som nästan inget annat spel gjort! Men det tog del 3 för att allt nytt i tvåan skulle falla på plats och även ettan.

+Bra spelmekanik, superb story, fantastisk musik, röstskådespel, grafik grym design på allt och vackra vyer och städer.

-Lite väl linjärt ibland, saknar storleken 1an hade lite tråkigt resurssystem.

Medlemsrecensioner31
Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10