Svenska
MEDLEMSRECENSION

Kid Icarus: Uprising

26 år sen släppte Nintendo ett spel som heter Kid Icarus till NES. Efter så lång tid fick vi en uppföljare (det finns faktiskt ett till Kid-spel till G8). Var väntan värt det? Svaret är JA!

Spelets utspelar sig 25 år efter att Medusa blev besegrat. Hon blev återupplevd och fått tillbaka sin originella utseende. Det är upp till Pit och Palutena att rädda landet.

Grafik: Grafiken är det bästa jag såg på 3DS och det nästan liknar 360-grafiken ibland. Omgivningar är jättefina och karaktärerna också.
10/10

Ljud: Musiken är helt enkelt underbar. En av dem bästa på länge och kanske en av dem bästa någonsin. Alla karaktärer har röster i spelet och humor är verkligen bra i spelet. Det är flera gånger man får skratta.
10/10

Gameplay: Man fick en ställ till 3DS men jag tycker den är helt onödig (3DSen ser ut bra på den iaf). Kontrollen kan kännas svåra på början, men efter ett tag blir man van. Den vanliga kontrollen är: Circle pad för att styra, touch screen för att flytta på markören och L för att skjuta/slå. Man kan ställa om knappar eller välja en av förbestämda kontrollmallar. Man kan även använda Circle Pad Pro. Efter att man har lärt sig att styra så känns kontrollerna perfekt.
Det finns verkligen mycket att se. Kampanjen tar ca 10 timmar men för att låsa upp allt behöver man mycket mer. Jag tycker verkligen om intensity-mätaren. Man kan ställa den mellan 0,1 (super lätt) och 9,0 (super svårt). Multiplayer läget är superb också. Man kan köra genom wireless eller online. Det finns två olika spellägen i MP: Light vs Dark och Free-for-all. I Light vs Dark lag av tre personer slåss mot varandra. När man dödar en motståndare så minskas deras "livmätare". Hur mycket den minskas beror på "value" av vapen motståndaren håller. När lagets "liv" är slut så blir den spelaren som dog sist Pit respektive Dark Pit. När ängeln besegras så är spelet slut. Multiplayern är fantastisk. Den är så bra som mp på fps-spel känns det som.
10/10

Hållbarhet: Ganska lång kampanj (för en action spel), mycket att låsa upp (Bland annat 360 prestationer och 400+ figuriner)och mycket att se, underbar multiplayer. Hållbarheten är väldigt stor.
10/10

Sammanfattning:
Om du äger 3DS måste du köpa Kid Icarus: Uprising. Intensity-mätaren gör spelet perfekt för både nybörjare och hardcore gamers. Snygg grafik, underbar musik, skön humor och superb gameplay.

Story: 9/10
Grafik: 10/10
Ljud: 10/10
Spelbarhet (Gameplay): 10/10
Hållbarhet: 10/10
SLUTBETYG: 10/10

Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10