Svenska
MEDLEMSRECENSION

Super Mario Galaxy 2

Skrivet av: Dride   2012-04-15

Nu förtiden mjölkar Nintendo Mario som sjutton vilket är väldigt sorgligt. Visst är det ingen fel på New Super Mario Bros Wii, Super Mario 3D Land, Mario Cart Wii, Mario Party 8 men dessa spel är svaga och dom senaste super Mario spelen är nog dom svagaste i serien.
Det finns däremot ett undantag...

SMG (Super Mario Galaxy)!!!
Jag hade testat det hemma hos några vänner och var helt fast. När det5 var dags för min förelsedag så önskade jag mig SMG2 högst av allt. Och efter första banan så var jag helt fast. Jag körde det i nästan ett år innan jag hittade andra spel och nya hemsidor.

Ja, men låt mig berätta om spelet lite gran.
Jo, som vanligt så blir den rosa Princessan (gissa namnet) kinappad av den onda Bowser.
Men den här gången så är Bowser inte bara ute efter Peach utan hella universum och han kommer lyckas om du inte stoppar honom.
Till din hjälp har du Yoshi, Baby Loma, Lomas och någon stor lilla Luma jag inte kan namnet på.

Efter första bannan får du en egen planet som liknar Marios ansikte och ju längre du kommer fram så finns det mer på planeten.
Ett riktigt kul ställe att vara på mellan banorna.

Nu kan du också rida Yoshi och det är nog det bästa i spelet inom mig. Däremot i skilnad från andra Mariospel förlorar du en av tre hälsa om någon fiende träffar Yoshi när du rider på honom.

Grafiken är riktigt bra för ett Mariospel men inte den bästa. SMG är också detaljrikt och det finns massa att upptäcka. Du tar dig och via planeter.

I Super Mario Galaxy banorna ska du inte precis komma till ett mål utan klara uppdrag som att samla nycklar, silversjärnor, besegra bossar. Men grunden i alla banor är att du samlar en guldsjärna (broms men då har du inte klarat bannan själv).

Ja variationen är jättestor men jag vill inte avslöja mer.

Nakdelarna däremot är Starballen som är ett glädjedödande moment i SMG2 och något hopp.

Musiken är något av det bästa i spelvärlden och musiken är otrolig.
Ett mästervärk från början till slut.

Däremot, när du klarat allt och upptäckt allt och så finns det inte mycket att göra och det rä därför jag inte spelar så mycket av det längre.

Grafik: 9
Spelbarhet: 10
Hållbarhet: 9
Ljud: 10

Medlemsrecensioner13
Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10