Svenska
MEDLEMSRECENSION

Homefront

Singleplayer Campaign:

Du öppnar ögonen och den Amerikanska flaggan hänger på väggen. Då tänker man: Aha, man spelar som USA, men vart krigar vi, och om vad? Det man då inte förstår är att Korea år 2027 har invaderat USA och det man krigar för, är - tja - ens egna land! Vi får följa Boone, Hopper Connor, Rianna och vår egna karaktär Jacobs resa medan de försöker ställa allt till rätta igen. Kriget tar sin an på gatorna, i shopping center, i helikopter, och även på The Golden Gate!

Spelet är unikt i sig, men Storyn var alltför kort. Annars var den rolig, med snygg design på vapen och fin grafik. Ljudeffekterna är också något som bör berömmas.


Multiplayer Online:

Flerspelarläget är mycket skoj. Man kan tröttna snabbt, men det är då alla Challenges tar verkan. 5 kills med det här vapnet, och du får så här mycket poäng som hjälper dig mot nya Levels. Sedan blir det 25, sen 50 osv. Varje kill man får, bjuds man 130 poäng som man sedan kan använda till airstrikes, drones och andra hjälpmedel. Sedan får man ytterligare poäng om man t.ex. får Assist, eller Revengekill. Mycket lik övriga FPS i dagens spelvärld!

Överraskande nog är det fortfarande folk som spelar detta spelet Online. Man behöver aldrig vänta på att lobbyn skall fyllas med spelare, utan man slängs oftast in i en pågående match.

Det finns då tre olika typers spel.

Första är Ground Control.
Det går ut på att båda lagen skall kontrollera Alpha (A), Bravo (8) eller Charlie (C). Det laget som har kontrollerat flest och under längst tid vinner ronden. Vardera lag måste vinna två ronder för att slutligen vinna matchen.

Därefter har vi den klassiska Team Deathmatch där lagen slåss om vem som dödar mest. 100 poäng tilldelas per kill och första lag till 12000 poäng vinner matchen! En variat som urskiljer sig någorlunda från Team Deathmatch är Battle Commander, där grunden är densamma att man kör till 12000 poäng, men tillagt är att när man dödat ungefär 3 st fiender, så blir man ett hot för de andra laget. Vid 3 kills så får du den första stjärnan utav fem. Då är det två fiender som vet om dig, och ungefär var sjätte sekund uppdateras din plats som du senast befann dig på, så att dem lättare kan hitta dig. Ju fler du dödar, ju hotfullare blir du för fienden, och desto fler kommer det vara som är efter dig. Man får nämligen extra poäng om man dödar dig när du är ett s.k. "Priority Threat", översatt till Svenska blir prioriterat hot, vilket låter vettigt. Samtidigt får den som är hotet extra poäng när den dödar andra. Man får olika mycket beroende på vilken "hot-level" man är. Skrev jag att man inte får dö medans man är ett sådant hot? Dör man så måste man börja om från början och samla på sig stjärnorna.

Sist men inte minst kan man också välja att spela spelläget "Skirmish" som en en blandning av Ground Controll och Team Deathmatch, helt enkelt.

Spelet låter dig erfara sju detaljerade banor, men skulle inte det räcka för dig så kan fler banor köpas till på Xbox Live Marketplace med förbetalda Microsoft Points.


Observera att ett Online Pass krävs för att du skall kunna fortsätta levla efter Level 5 (upp till Level 5 behöver du inget pass, men därefter måste du ha ett Online Pass aktiverat för att kunna klättra ända upp till maxleveln 75). Online Pass finns att köpa på Marketprice men det kostar hela 800 Microsoft Points, vilket motsvarar cirka 120 kr.
Vad jag skulle rekommendera är att du köper spelet helt nytt, helst förseglat för att försäkra att Online Passet är oförbrukat, samtidigt som du har ett nytt, fräscht spel. Har för mig att Webhallen säljer det för den billiga summan av 179 kr. Det är 50% dyrare än vad ENDAST Online Passet kostar.

Betygsnack!

*Campaign*

• Campaign-läget var roligt, men kort.
• Campaign-läget var unikt. Hade inte förväntat mig att det skulle vara något om att USA invaderas.
• Grymma vapen med finfina ljudeffekter.

*Multiplayer*

• Grymt Multiplayerläge som får en att vilja spela ännu en runda, för att du är så nära nästa level, eller att du snart har maxat just det där vapnet du länge velat maxa!
• Roligt att man kan använda sina poäng som man får när man dödar andra till att kalla in airstrikes eller att spawna i bl.a. en Apache!
• Lite seg spawntid, då kameran flyger ner från himlen, och rakt på din karaktär, som i sin tur du sedan rör runt på. I utbyte så kan du se om någon är bakom dig precis innan du spawnar, på så sätt undviker man att bli spawndödad, vilket är riktigt jobbigt.
• När man dödar någon så kommer personen kunna se vart du är någonstans, och det tycker jag är orättvist. Är man bra på att gömma sig, eller är man flitig med snipern, så tycker jag att man skall kunna vara det utan att man minuten senare får en kniv i ryggen av personen man dödade för en kort stund sedan.

Ett kanonspel som olyckligtvis inte blev lika känt som övriga FPS. För vad de kostar så tycker jag att man lätt borde pröva spelet. Ni lär inte bli besvikna.

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 7.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10