Svenska
MEDLEMSRECENSION

Gears of War 3

Skrivet av: Omen   2012-07-02

Efter att ha axlat rollen som Marcus Fenix är det dags att recensera avslutningen på trilogin.

Det är i sådana här stunder som jag tycker synd om PS3 ägare. De har inte chansen att njuta av pärlor som Halo-spelen och framför allt Gears of War-serien. Gears of War 3 var ett högt förväntat spel som blev succe. Aldrig förr hade jag spelat ett så finnessrikt spel. Inget slinter fel. Visst finns det få minus poäng. Fast annars nej. Det är makalöst och jag kan bara buga åt epicgames. Det här var deras tredje gång som de har slått allas förväntningar och höjt dem inför nästa. Det är något som är nästan omöjligt att göra. Dessa tre spel har fått sammanlagt 28/30 i betyg av Gamereactor. Och de är bara en i mängden av professionella personer som har hyllat serien. Även om jag är lite oense om betyget 9/10 är det acceptabelt.

Singleplayer
Det första man märker när man spelar storyn är grafiken. Ursnygg grafik. Inte något blir missbildat om man tittar på det en stund. Karaktärerna har ännu snyggare grafik och röstskådespelarna är fantastiska. Munnen på karaktärerna är i perfekt harmoni med rösten.
Sedan är det dags. Efter Jacintos fall i tvåan är COG [Coalition of Ordered Government] nu splittrade. Du och dina kära kompanjoner befinner sig på ett lastfartyg. Plötsligt invaderar Lambent fartyget och du slår tillbaka. Det jag gillar mest med Gears of War-serien är att i varenda strid har man val. Ska man rusa fram direkt och försöka på att djärvt såga av bröstkorgen på varenda en av sina hatade fiender? Eller ska man spela taktiskt och kanske flankera dem? Så många olika val kombinerat med vapen som Lancer,Boomshot,Scorcher,Mulcher m.m. gör varje krigsstund till en fröjd.


Och om inte det vore nog så får man vara i olika fordon,kontrollera dem och meja ner fiender. Allt detta gör spelbarheten enorm på Gears of War 3. Inte nog med det. Man får ju kämpa mot en enorm variationer av fiender. Från simpla drones till jättar som Brumaks och Corpsers. Det slår inte fel. Inte någonstans. Man får följa en andtagande story där man letar efter Markus Fenix far. Han har nämligen uppfunnit ett vapen som kommer utrota alla Locust och Lambent Locust för gott. Men sen finns det också ytterst sorgliga stunder. Jag var nära på att fälla ett par tårar när jag såg (ni som har spelat vet jag menar) han offrade sig själv för att rädda sina kamrater. Efter det så gallskrek jag: FÖR HAAAAAN!!! När jag fäste en granat i ryggen på en drone och knuffa den tillbaka till sina jävla kollegor. Man blir känslomässigt med p.g.a. hans död. Även om han var min favorit så gjorde epicgames rätt när de lät honom dö. Många har svurit att aldrig spela Gears of War 3,efter hans död. Men de gjorde rätt. Efter hans död blev man mer insatt i storyn. Speciellt om man har spelat ettan och tvåan.
Och vilken story. En gastkramande bosstrid mot drottning Myrrah då hon desperat försöker rädda sin ras från total utrotning. Efter att ha avklarat den långa storyn,så ångrade jag inte för en minut att jag hade spenderat många timmar och kronor på Gears of War 3. Det var helt enkelt värt det. Man känner en enorm våg av känslor passera genom dig när man har avklarat spelet. Både sorg och lycka. En bitterljuv seger. Storyn på Gears of War 3 är makalös och kunde inte ha blivit en bättre avslutning på epicgames makalösa trilogi. Hatten av helt enkelt.

Multiplayer
Så efter den makalösa avslutningen så testar man sig på Multiplayer. Det finns mängder med olika spellägen. Alla olika varandra. Multiplayern på Gears of War 3 är unik. Inte på ett negativt sätt utan på ett positivt. Man har flera olika spellägen att spela på och sammanlagt 300 levlar att levla sig igenom. Man kan inte bli trött. Är du riktigt vass låser du upp "weapon skins" för ditt vapen. Personligen gillar jag att gå runt med en Lancer och en Sawed off-shotgun. Tre olika "assualt rifles" och två olikas "shotguns" kan man välja på. Från level 0. Jag vet vad du tänker. "Fan vad lite vapen". Inte alls. Vilket spelläge du än spelar så finns det utstrött runt banan massor med olika vapen,tunga vapen,pistoler och granater. + att det variera från varenda rond. Variationen är enorm och varenda spelläge är grymt kul att spela. Det slinter aldrig fel.

Om man nu blir lite trött på multiplayer så kan man köra Horde. Där går det ut på att slå tillbaka 50 vågor med fiender från Locust Horde. Var tionde våg så är det en bosstrid. Allt från en Brumak till två Berserkers. Variationen på bosstriderna varierar alltid. Otroligt kul att spela. Du har upp till 4 kompanjoner med dig, Du kan välja din egen karaktär och dina vapen. Du bygger en liten fortifikation där du bygger allt i från simpla kulsprute-vapen till enorma robotar vid namn Silverbacks.
Du levlar på Horde också. Är du i en låg level kan du bara bygga de simplaste sakerna. Men då du bygger,nytt,reparerar eller uppgraderar så levlar du upp. Från de simplaste taggstängsel till laserstängsel.

epicgames har smusslat in ett nytt spelläge. Beast. För första gången tar man kontroll som varelserna från Locust Horde. Målet med spelläget är simpelt,döda alla människorna innan timern tar slut. 12 Vågor finns det och för varje våg är det en aningen svårare. Dödar du människor eller förstör fortifikationer lägger det på tid på timern. I början kan du endast kontrollera de vanligaste enheterna Drones,Tickers m.m. men senare under kanske våg 5 så låser man upp bättre enheter som Kantus och ännu senare enheter som Boomers tills man till slut låser de bästa. Vilket är det mäktigaste enheten man kan kontrollera? Den nästan odödliga Berserker. Man får pengar för varje ond gärning man gör och det kostar nämligen att respawna med enheter. ett exempel. Tickers kostar 75:- medans Berserkers kostar hela 5625:-. Man har sällan råd att respawna med en Berserker mer än två gånger.</b> Även här kan man ha upp till 4 kompanjoner.

Övrigt
Som nämnt tidigare är grafiken på spelet ursnyggt. Finslipat och vasst går inte att få till det bättre. Ljudet på karaktärerna är OK. På vapnen är det över godkänt men kunde ha blivit aningen bättre. Menyn är väldesignad och om man vill ändra något,t ex ljuset på spelet,så klarar man det utan svårigheter. Bakgrunden är ubersnygg och i en perfekt symbios med menyn.

Otroligt,makalöst,fantastiskt. Kärt barn har många namn. Gears of War 3 är ett spel som Xbox 360 ägare inte får missa. 2000-talets bästa spel till 360,lätt.10/10

+
Allt

Medlemsrecensioner11
Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10