Svenska
MEDLEMSRECENSION

Singularity

Spelet börjar när en elektromagnetisk våg från en obebodd ö som heter Katorga-12, en gång som innehas av Sovjetunionen, skadar en amerikansk spion satellit. En grupp amerikanska soldater, som omfattar huvudpersonen, kapten Nathaniel Renko, gå att utreda, då en annan våg stänger sin helikopter. Efter att de kraschar landar på Katorga-12, börjar Renko till fas mellan den nuvarande och 1955, då en katastrofal olycka på ön. Han anländer i 1955 i tid för att rädda en forskare vid namn Nikolai Demitjev från att dö i en brand. När han räddar Demitjev försöker en man för att varna Renko inte rädda honom, mannen sedan dödas i branden.

Tillbaka i nuet, upptäcker Renko att Demitjev har tagit över världen. Han fångas av Demitjev soldater, men räddas av Katheryn, en medlem av en motståndsgrupp som kallas Mir-12. Baserat på en tidskrift som de som finns på Katorga-12, tror de att Renko kan sätta stopp för Demitjev regeringstid med hjälp av en anordning tidsresa kallas TMD, som utvecklats av Victor Barisov. Barisov dödades av Demitjev för länge sedan, så Renko använder TMD att spara Barisov.


Tillbaka i nuet, Renko och Barisov finner att de kan ställa historien rätt genom att återvända till 1955 och förstöra Katorga-12 med en bomb gjord av Einsteinium-99, det material som orsakade den katastrofala olyckan 1955. Renko och Katheryn lyckas finna en sådan bomb, men Katheryn förloras när de hämta det. De använder bomben för att förstöra ön, och därmed den forskning anläggning som Demitjev används för att bli så kraftfull.

Tillbaka i nuet, finner Renko Demitjev innehav Barisov under pistolhot. Demitjev avslöjar att han byggde anläggningen efter det förstördes, så att historien var oförändrad. Barisov inser att det var Demitjev undsättning som förändrade historien, så han ber Renko att gå tillbaka och stoppa hans förgångna själv att spara Demitjev. Demitjev i sin tur erbjuder Renko en plats i hans imperium i utbyte mot TMD. Han påpekar också att Barisov plan har misslyckats förut - den mystiska mannen som sa Renko inte spara Demitjev i 1955 var Renko själv.


Vid denna punkt, har spelaren en val. Om Renko skott Demitjev går han tillbaka i tiden för att stoppa sig från att spara Demitjev i första hand. För att göra det, bestämmer han sig för att döda sitt förflutna jag. I epilogen är det underförstått att Barisov återställde TMD och använde den för att erövra världen själv. Om Renko stället skott Barisov, han och Demitjev härska över världen tillsammans. Efter en tid börjar Demitjev att frukta Renko växande makt, och ett kallt krig utvecklas mellan länderna styrs av Renko och de styrdes av Demitjev. Om Renko skjuter både Demitjev och Barisov tillåter Renko världen att falla i kaos. Senare stiger han upp som en ny världsledande, med hjälp av TMD att hävda sin makt.
En scen visar sedan en sårad Katheryn, dras in 1955 av en tid distorsion, skriva Mir-12 tidskriften som senare kommer att användas för att spåra Renko.

Gameplay

Singularity är ett första-person shooter med survival-horror element. En viktig gameplay enhet är en artefakt som kallas Time Manipulation Device (TMD). TMD drivs av en E-99 kärna, och kan manipulera tid. TMD kan flytta ett objekt framåt eller bakåt i tiden, locka något och hålla det på obestämd tid, eller skicka en puls av energi som kan bedöva eller döda fiender. TMD kan bara påverka levande varelser eller föremål som har varit i kontakt med E-99 (förmodligen, är nästan allt på Katorga-12 genomsyras av elementet, men i praktiken kan TMD endast påverkar en begränsad uppsättning av objekt). Några levande varelser, som de Spetsnaz trupper som omfattas i tung rustning avsedd att avvärja E-99, är immuna också.
TMD kan användas tillsammans med speciella kraftverk spridda över hela ön som kraftigt förstärker sin makt. I vissa fall kan spelaren använda detta för att återställa förstörda broar eller förlista fartyg för att gå vidare.

Multiplayer


Det finns två flerspelarlägen. Båda lägena har spelarna kämpar som antingen soldater eller varelser, med varje sida har sina egna klasser och förmågor. Ett läge, helt enkelt kallas "Creatures vs Soldiers", är en enkel team deathmatch stil spel, medan det andra läget som kallas "förintelse", har soldaterna försöker ta kontroll över olika fyrar på kartan, med varelser uppdrag att försvara sade beacons för att förhindra utrotning. När tiden går ut, eller soldaterna fånga alla fyrar, spelarna byter roller.


Detta spel gillar jag otroligt och jag blev verkligen tagen första minuterna av spelet!

Grafik:8/10
gameplay:9/10
Ljud:8/10
Hållbarhet: 7/10
=9/10 (Mycket bra spel)

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10