Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mafia II

Skrivet av: Prey   2012-08-07

När man står där och tittar runt nyss hemkommen från kriget på Sicilien och snön faller sakta mot marken så känner jag en känsla av välbehag, för det här, det är bara början på ett äventyr som inte kan bli annat än bra.

2K Czech gör väl allting rätt i uppföljaren till det klassiska Mafia. Man har slipat kontrollen till en nästintill perfektion, ett grafiskt arbete som även får den kräsne att höja på ögonbrynet, men framförallt så har man gjort en fantastiskt intressant handling som fängslar en timmar framför skärmen.

Spelet berättas och spelas ur ögonen på Vito Scaletta, en ung kille som under tidigt 40-tal flyttade från Sicilien till Amerika som barn och försöker uppnå "the american dream". Han hamnar relativt snabbt in på brottets bana och innan han egentligen vet det själv så har han trasslat sig in i ett nät som blir mycket svårt att ta sig ur.

Det ni kan förvänta er här är en filmisk, episkt, men ändå linjärt äventyr, varav det sistnämnda inte alls behöver vara negativt.

Om jag trots allt ska vara petig, tråkig och faktiskt ha något att klaga på så är det att 2K har fuskat lite med arbetet när man valt musiken i spelet. Det jag menar är att många av låtarna som exempelvis "I wonder why" och "Who wrote the book of love" kom i slutet av 50-talet medan spelet bara sträcker sig upp till tidigt 50-tal. Med det sagt så är det för den delen inte dålig musik utan tvärtom, den är rentav underbar att uppleva biljakter och diverse andra actionscener till.

Så om ni inte har spelat Mafia 2 så rekommenderar jag starkt att ni springer ner till närmsta spelbutik och avnjuter en riktigt bra story som ni sent kommer att glömma.

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10