Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dead Island

Skrivet av: Mihon   2012-08-23

Party på en ö som går vilt till, ett fyllo som vaknar upp morgonen där på och vittnar om en förstörelse som heter dugga. Dead Island började som så många andra med den bakåt vända slow-motion trailern. När jag prövade på spelet för första gången så vart det på konsol och styrningen kändes inte helt enkel och flyttade, utan att jag dog snart fem minuter in i spelet.

Nu med ett frisk regnig sommar så har jag prövat på det igen, den här gången på PC. Det jag hart att säga är att spelet blir mer en upplevelse när man inte behöver svära och bli arg på de fördömda kontrollerna som styr ens öde i spelet.
"Dead Island" är en häftig blandning av Jurassic Park och Resident Evil, med öppen världs tema inblandat.

Jag valde att spela som den vite stereo typiska bad-ass som man ofta ser i COD eller Killzone. Jag gav mig i väg från hotellet där man började och snart så hade man påbörjat sin resa med att stycka, hugga, sparka, spränga, skjuta, puka, svära, dö, spotta, svettas och bli rädd. Att säga "Jävlar!" eller "Nej, inte du!" blev ord som kände dejavu. Spelet försöker vara en öppen värld som Skyrim med många uppdrag, dock har man bantat ned det till Left 4 Dead nivå och toppat med en känsla av survival horror.

Återupplivnings barometern är hur mycket stålar du rånat pluckat eller rent av sålt dig till. Vapen går att hitta och man får blue-prints till att göra unika vapen som ett basebollträ med en cirkel såg och el stötar. Zombies finns det gått om, samt att de döda även kommer tillbaka efter att man huggit dem i stycken är inget problem för det är kul att sitta på bilens motorhuv och slå huvuden av de buggade Zombie-loserna.

Storyn, bryr man sig inte så mycket om, det är mest, gå dit gör det och sedan gå dat för vi behöver dot. Det är aldrig mycket story förutom de få cutscenes som försöker hålla spelet fast i att det finns faktiskt en story bakom det hela, då man mot slutet missar väsentliga händelser så får man bara veta unika karaktärers öde i en monolog som snabbt kan förbi ses i farten till slut bosen.

Dead Island är ett roligt spel som spelar en kanske två gånger, spelvärdet vore roligare om det faktiskt var mer story eller rent av en helt öppen värld där dina val kunde ha större konsekvenser. Men Techland gör ett bra försök till göra något mer utav Left 4 Dead konceptet som Valve inte tycks hacka upp sig allt för mycket med.

<bild>

Den perfekta semestern blev den perfekta mardrömmen

Medlemsrecensioner8
Samlat betyg: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10