Svenska
MEDLEMSRECENSION

New Super Mario Bros. 2

Skrivet av: Farre93   2012-08-23

New super mario bros 2 är inte direkt ett dåligt spel men det är inte så värst bra heller.

Det största problemet är att det nästan känns som en exakt kopia av de 2 tidigare spelen. Varför ändrar dom inte artstyle eller några nya miljöer i banorna. New super Mario bros wii u ser dock lite annourlunda men ändo, borde det inte finnas nånting stort som skiljer spelen åt.

I nwsmb2 ser man samma miljöer, samma bossar, samma musik. Till och med ordningen med världarna är likadan. Första världen, sen är den andra världen ökenvärlden o den sjunde är himmelvärlden. Finns inga nya teman. Bossarna är the same deal för det mesta och är patetiskt lätta också.

Det som har lagts till är en guldmynts gimmick. Ett delmål är att samla så många guldmynt man kan o nå den ultimate siffran, en miljon och banorna innehåller mängder med guldmynt. Problemet är dock att jag inte känner mig engagerad av detta. Det finns absolut inget i självaste spelet som förklarar varför man ska samla guldmynt, storyn är de samma gamla. Man låser gradvis inte upp något heller. Man kan samla på sig tusentals mynt utan att något händer. Varför inte inkludera nån slags shop där man kan köpa upplåsbara grejer för mynten man samlat på. Både på omslaget och i spelet uppmanas man att sikta på en miljon mynt, och det enda man låser upp är en ny titelskärm. Japp det är allt.

Någonting som har tagits upp på många sidor, är att om spelet är så centrerat runt guld, vart är wario? Den karaktären passar ju perfekt. Men det finns inte en glimt av honom. I super mario land 2 var ju han huvudskurken och man skulle köpa tillbaka sitt slott av honom. Kunde inte de gjort en liknade story här. Bowser skulle fortfarande kunna vara med, men bara att Wario och Waluigi skulle vara huvudskurkarna och när man klarat av huvudspelet så skulle de kunna hinta att man låser upp Wario som spelbar karaktär när man samlat 1 miljon mynt, han skulle kunna ha samma moveset som i wario land spelen. Något simpelt som detta skulle ha gjort spelet mycket mer intressant. Men nej, peach blir kidnappad av bowser o hans ungar och det är upp till Mario att besegra dem igen.

Men även plattformsbanorna behöver en renovering, visst det finns en drös bra designade banor men samtidigt finns det banor som bara känns att man spelat förut i tidigare Mario spel. Allt ser lite för bekant ut. Svårighetsgraden verkade vara lite random också. Hade problem med nåra banor på värld 4, o sen var värld 5 bra lättare. Den sista världen man låser upp efter att ha klarat sista bossen, var inge problem heller.

Det är ju inget dåligt spel direkt, jag är själv ett stort mario fan, men vad är poängen med att ge ut samma spel 2 gånger. Inte ens ett enda stycke ny musik finns i spelet, allt känns gammalt. Efter att ha kört 3d land, super meat boy och rayman origins känns det här inte så speccielt längre. Är väl inte för mycket att fråga att ett spel som har ordet new i titeln faktiskt innehåller någonting nytt.

Om nintendo bestämmer sig för att göra nästa bärbara spel, new super mario bros 3, så hoppas jag på nån radikal förändring.
6/10

Samlat betyg: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10