Svenska
MEDLEMSRECENSION

F1 2011

Skrivet av: theo91   2012-09-10

Efter att ha spelat F1 2010 sönder och samman var det så dags för nästa spel i serien. Då jag tyckte 2010 års upplaga var mycket bra, hade jag stora förväntningar på detta spel.

Till min stora förtjusning märker jag redan i början att vissa förändringar till det bättre har skett i menysystemet. Smidigt kan jag navigera mellan karriärläget, time trials, vanligt grand prix och multiplayer.

Jag kör direkt igång en ny karriär. Även här ser menyerna helt annorlunda ut, dock med samma funktioner som 2010 års spel. Att man kan få email från sitt team och kommentarer från media tillför inte speciellt mycket. Ett irriterande tillskott som själper mer än det hjälper.

Nå, karriärläget är uppbyggt på exakt samma sätt som föregångaren. Man startar i ett svagare team och försöker under 5 säsonger (lite snålt kan tyckas) avancera till de bättre teamen.

Väl ute på banan märks skillnaden direkt. Dels finns DRS och KERS tillgängligt för första gången, men codemasters har även piffat till bilfysiken till det bättre. Varje liten rörelse registreras och man kan närsomhelst sitta som ett frimärke i väggen. Jag märker även att sättet man kör på spelar större roll än tidigare. Däcken slits på ett realistiskt sätt och det tar ett bra tag innan jag får in tekniken för att vara ekonomisk mot däcken.

AIn har även den förbättrats, i alla fall märks det när man kör på de högre svårighetsgraderna. Ett svårare spel helt enkelt jämfört med 2010 års version. Småsaker såsom att flytta på sig vid blåflagg, och på tränings och kvalvarv då de är långsamma är en klar förbättring.

På grafiken finns inte heller så mycket att klaga på,även om det såklart inte är perfekt. Bilduppdateringen är något ojämn, men inget som stör.

Över till det som är mindre bra.

Laddningstiderna är oacceptabla. Att behöva vänta flera miuter på att varje menyskärm ska laddas är under all kritik. Eftersom att det är flera menyskärmar som måste ladda inför varje racehelg blir det en lång och smärtsam väntetid som borde kunna undvikas. Codemasters har tur som lyckats extremt bra med det övriga i spelet, så laddningstiderna faller i glömska när man väl är ute på banan.

Radiokommunikationen har till viss del förbättrats, men blir fortfarande irriterad när min injengör för 5e gången på ett varv säger åt mig att försöka köra om bilen framför som är 15 sekunder före. Som tur är är det inte lika frekvent som föregående spel.

För att sammanfatta det hela:

PLUS: Underbar bilfysik, smart AI, förbättrad däcksimulation och framför allt: Jävligt underhållande.

MINUS: Laddningstiderna,till viss del radiokommunikationen, och att jag först nu tagit tummen ur arslet och skrivit min första recension någonsin.

Alltså, ett riktigt bra spel som nästan vem som helst kan spela. Även om man inte är så insatt eller bara gillar racing överlag, rekommenderas spelet starkt!

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10