Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mortal Kombat

Blod... så mycket blod... Slagen träffar tungt och ger en effekt av smärta som får en att rysa.

Mortal Kombat 9 finns nu även på PS Vita men är det verkligen lika bra som sin konsolversion? Har man lyckats med att göra en portabel version av en av årets bästa comebacks? Svaret är ja och jag ska förklara varför.

En av de bästa sakerna med den portabla versionen är att du faktiskt får alla nedladdningsbara karaktärer på spelkortet vilket ger en rikare upplevelse. Jag som tidigare bara ägt XBOX 360 versionen får även testa att spela Kratos som är en riktigt rolig karaktär och ett bra tillägg till karaktärsgalleriet.

Kontrollerna var faktiskt förvånande bra, jag var väldigt skeptisk då Rayman Origins kändes väldigt dåligt överfört (kontrollmässigt) men här flyter allt på riktigt bra och fighterna blir ofta väldigt intensiva vilket är just vad det ska vara att spela Mortal Kombat. Storyn är densamma som i konsolversionen, den onda kejsaren av "Outworld" vill ta över jorden och de goda ska stoppa honom genom att slåss i turneringen "Mortal Kombat" där vinnaren får kontroll över jorden.

Man har även lagt till fler challenges för att låta spelarna ska få mera innehåll att sätta tänderna i. Grafiken är tydligt nedbantad då kanterna ser märkligt suddiga ut och blodet som landar på banan är minskat men det finns fortfarande där för alla blodfantaster att njuta av. Jag vet inte varför men den suddiga effekten jag upplever verkar försvinna under x-ray ögonblicken, detta gjorde att jag upprepade gånger gick och tvättade glasögonen för att se om de var smutsiga men nej... Ljudet är däremot bevarat till fullo, att höra "announcern" ropa ut Freddy Kreuger eller "Fatality!" eller höra Scorpion ropa: "Get Over Here!" låter precis lika bra som det gjorde på konsol genom inbyggda högtalaren.

Jag ångrar definitivt inte att jag köpte den bärbara versionen också då det är något jag gärna tar fram och kör någon omgång.

Oavsett om du spelat det på konsol eller aldrig ens hört talat om Mortal Kombat och är ute efter ett bra portabelt fightingspel så rekommenderar jag PS Vita versionen skarpt.


Grafik: 7/10
Spelbarhet: 9/10
Ljud: 10/10
Hållbarhet: 8/10

Totalt 8/10

Missa inte Blacklight Retribution(http://www.gamereactor.se/blog/SpamKnugen/470851)

Corsair SP2500 (http://www.gamereactor.se/blog/spamknugen/470841)

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10