Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mark of the Ninja

Efter att ha läst ett antal positiva recensioner av spelet och såg att det hade ett nedsatt pris på Steam var jag tvungen att slå till.

Mark of the Ninja är ett tvådimensionellt plattformsspel där man spelar som en ninja med speciella krafter som växer under spelets gång. Som ninja är det mörkret man trivs bäst i och så länge man håller sig där blir man inte upptäckt av de många vakter som patrullerar på banorna. Finns olika sorters vakter som måste tacklas på olika sätt vilket kan göra det till en stor utmaning att veta hur.

Man kan även bli upptäckt på grund av ljud, så varje gång man förstör något, springer eller för annat oväsen så kan vakter lockas dit. Med hjälp av ljud kan man göra bakhåll eller smita förbi vakterna osedd.

Mark of the Ninja är tecknat till stilen och de passar väldigt bra, för det kan vara ganska så brutalt när man lönnmördar vakter så blir det aldrig obehagligt så den grafiska stilen passar bra. Det är förstås ett väldigt mörkt spel, så som ett spel om ninjor ska vara men de ljuseffekter som lampor och vakternas ljusbloss avger är enkelt men snyggt.

En genomspelning tar väl runt 5 timmar men när man klarat spelet låser man upp New game plus som gör det ännu mer intressant genom att förminska ens synfält. Man kan välja att slakta sig igenom varje bana och döda alla vakter eller så kan man välja det lite roligare alternativet, att smyga sig genom banorna utan att vare sig upptäckas eller döda någon. Det är då spelet kommer upp till sin riktigt stora potential, det är så det är meningen att det ska spelas.

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10