Svenska
MEDLEMSRECENSION

Quake IV

Skrivet av: Kazuma   2007-09-13

Quake IV är bra, inget snack om det. Men hur bra? Helt ok, blir min slutsats. Visst det är kul att blåsa skallen av Stroggs, men det saknas lite variation och spelet har för mycket "backtracking", av typen spring till punkt A, tryck knapp, döda Strogg, spring tillbaka till punkt B, gå vidare, repetera.

A.I.n är svårbedömd, med tanke på att de smågulliga Strogg är grymt aggressiva. Det är helt enkelt sjukt svårt att bedöma om en framstormande fiende stormar på ett intelligent sätt, eller ett dumt. Dock kan jag inte säga att fienderna är lätta, då omgivningarna spelar stor roll i detta spel, inte på det sätt att man använder dem, utan att ytan spelar stor roll. Det är svårt att slåss i korridorer, men lätt när ytan att löpa på är stor, av förklarliga skäl.

Grafiken är bra, inget snack, såväl i teknik som design. Väldigt mörkt förvisso, men det ingår ju i konceptet. Jag gillar även det faktum att man slipper Doom 3's sunkiga ficklampa utan istället har en rejäl lampa på bössan.

Bössor ja, här har man gjort vapen på en snedfylla. Vapnen är fruktansvärt obalanserade. Ta initialkulsprutan till exempel. Den är löjligt effektiv och jag finner mig springandes med den genom 2/3delar av spelet. Nailgun är värdelös, då spikarna är så fruktansvärt långsamma att min döda farmor hade kunnat skutta undan. Utan rullator. Hagelbrakaren är kass, tills man uppgraderar den, sedan är den bara lite kass. Och så fortsätter listan.

Avsaknaden av split-screen skadar också. Quake lämnar mig relativt oberörd. Jag hade kul en stund, men det kommer krävas en stor dos utråkning innan jag spelar det igen. Hittar du det billigt, köp det (om du gillar Quake), annars kommer du klara dig utan det här spelet i din samling.

Summan blir att spelet får en stark femma, inte mer.

Samlat betyg: 6.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10