Svenska
MEDLEMSRECENSION

Monster Hunter 3 Ultimate

Skrivet av: CapYx   2013-03-24

Hur kan något så dåligt vara så bra?
Ja det är frågan som jag ställer mig efter mina första 10 timmar med Monster Hunter till Wii U.

Handling
Spelet har inte en djup handling utav något slag. Spelet börjar med att du får veta att en liten by har blivit förstörd utav ett monster och det är ditt jobb att hjälpa till så att monstret senare försvinner så att staden kan återgå till vad det en gång var. Det är sådana händelser som händer under hela spelets gång. Så om du är ute efter ett spel med en gripande handling så finner du det tyvärr inte här.

Kontroll
Extremt bökig kontroll må jag säga. Jag har spelat med både pro kontrollen och gamepadden och jag tycker att båda känns ibland helt dys funktionella. Jag föredrar dock att spela med gamepadden som jag vanligtvis brukar använda så lite som möjligt till dom flesta spelen till Wii U nu mera.

Det som är mest problematiskt är att för att te.x ta en herb så måste man gå in på menyn på gamepadden och detta tar tid och är frustrerande.

En annan sak är te.x när man fiskar, man kan inte ändra hur långt man ska kasta te.x vilket gör att fiskning i det här spelet är ett effektivt sömnpiller.

Grafik
Eftersom att detta är en uppdaterad version av ett Wii spel så kan man väl inte vara för hård emot det. Men jag tycker ändå att det borde finnas någon typ utav standard. Även fast spelet ser gammalt ut ibland så har det absolut sina stunder då jag kan tycka att det är vackert. Det värsta skulle jag säga är vattnet som gör ont att titta på.

Musik
Vacker och stämningsfull musik. Kan inte klaga må jag säga.

Online
Har än så länge inte prövat på online funktionen än så mycket eftersom att mitt nuvarande internet är hemskt och jag väntar på ett nytt. Men man startar servrar och kan spela upp till 4a spelare. Konceptet verkar intressant och funkar säkert som en smäck.

Hållbarhet
Jag har spenderat 10 timmar och är bara i början egentligen. Det säger en hel del om hur länge spelet håller. Men ett problem som jag märker är att många uppdrag skulle kunnat vara mycket kortare om det inte vore på grund utav den frustrerande kontrollen. Annars så skulle jag vilja påstå att vissa uppdrag är hemskt långtråkiga.

Handling: 7
Kontroll: 4/10
Grafik: 6/10
Musik: 9/10
Online: ?/10
Hållbarhet: 9/10

Totalt 7/10

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10