Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Walking Dead: Survival Instinct

Jag vet inte riktigt hur många gånger jag velat avinstallera spelet och aldrig mer starta upp det. Jag har plågats igenom detta ca 6 timmar långa licensspel, äntligen är jag färdig. Ni kanske undrar varför jag fortsatte då, ptja. Eftersom jag är ett så stort fan av The Walking Dead så ville jag se hur Merle's och Daryl's förflutna har sett ut och om spelet verkligen var så dåligt som alla säger att det är.

När jag startar upp och hör The Walking Dead melodin (http://www.youtube.com/watch?v=JHElJ3tgQDM) så tänker jag att detta kanske kan bli lite roligt. Snabbt går jag in på grafikinställningarna och upptäcker att valen är få men jag skruvar upp allt på högsta och startar spelet. När jag då startar upp det så börjar jag som brödernas far i en skog där alla animationer är kantiga och äckligt fula. Dixon, hans bror och någon annan snubbe är ute på jakt och jag ska precis skjuta ett rådjur när jag hör en av mina jägarkompisar skrika på hjälp och när jag kommer fram till honom så har han två snuskigt fula zombier över sig och smaskar på alla goa grejor som finns under skinnet på honom. Jaha, tänker jag. Bara till att ta mitt gevär och skjuta dem i skallen då, (för att skjuta dem någon annanstans vore idiotiskt). På tre-fyra sekunder är detta gjort och jag vänder mig om och ser att ca 10 stycken zombier kommer ut bland träden efter mig och när jag sedan vänder mig om igen kommer 10 stycken till. Jag är omringad. Jag måste erkänna att jag hoppade till första gången detta hände, då en av dem kastade sig över mig utan att jag hann reagera. Hur som helst så dör jag, (såklart) och det blir en filmsekvens då alla förutom EN zombie helt plötsligt är borta? Dixons bror kommer med en pistol och skjuter honom i huvudet och blir samtidigt biten i armen och han utbrister med en dålig inlevelse som röstskådespelare: What in the hell! Dixon!
Daryl kommer snabbt in i bilden och ska göra slut på sin fars lidande men självklart har han inte mod till det utan farbrorn gör det istället.

Ett slags liknande intro som i serien påbörjas och musiken är på sin plats. Snabbt därefter börjar jag som Daryl som tittar emot en spegel och i sin vrede smäller till den så den går sönder och den är helt omöjlig att se sin egna spegelbild i? Ja just det, ni hörde rätt, omöjligt. Det lustiga är att varje spegel du kan hitta i spelet är krossad och man kan inte se sin egna spegelbild i någon?

Hur som helst, jag rymmer och ska ta ut Merle som har suttit i finkan ett tag vilket jag ganska snabbt gör. Storyn är grymt tråkig, vad den består av kan ni se här:
-Hitta en väg förbi hindret
-Hitta mer bensin
-Ge någonting till någon överlevande.
That's it. Detta upprepar sig bara gång på gång.
Något positivt jag kan säga om spelet, (hur svårt det än är att hitta något positivt med det). Banan då man befinner sig på ett sjukhus och det är relativt mörkt och man ska hitta medicin var väldigt stämningsfull och jag blev rädd någon enstaka gång när jag öppnade en dörr och en zombie hoppade på mig.
Under spelets gång använde jag nästan aldrig någon form av pistol eller gevär eftersom det bara gav oväsen ifrån sig vilket resulterar i ca 10 stycken nya zombier mot dig. Möter du en zombie och han ser dig kan du göra en stealh-kill ändå? Bara putta till honom, spring runt honom och tryck på knappen, DONE. Dem slutar till och med att jaga dig efter en stund vilket är hur ologiskt som helst!!!

Måste även säga det att vid en filmsekvens åker man iväg i en bil tillsammans med Merle och när filmsekvensen är slut så kan man innan laddningsskärmen dyker upp se att Merle står kvar?

Jag skulle råda er alla att spara era pengar och köp någonting bättre för detta spel var ett skämt, på riktigt. Kolla istället på serien som är sjukt bra!

Samlat betyg: 4.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10