Svenska
MEDLEMSRECENSION

Star Wars: The Old Republic

Skrivet av: Cookii   2013-04-04

Mycket bra till en början, när det kom. Bra story och dialog. Men efter att de införde vad de kallade för sin Free-to-play model som inte alls fungerar så blev det bara larvigt.

De borde istället kalla det för pay-to-win eller extended trial-version istället. Då de har lagt in extrema och rent ut sagt löjliga begränsningar på precis allt.

Till och med de mest grundläggande funktionerna har de begränsat eller tagit bort helt om man inte betalar på ett eller annat sätt.

Vilket gör spelet i princip ospelbart om man inte betalar varje månad. Gör man det så var det ett helt ok MMO. Men om man nu jämför med konkurrensen, ta Guild Wars 2 som exempel, så står det sig inte alls i dagsläget.

De var lovande från början, med väldigt bra och djup story och dialog som tidigare MMO-spel saknat. Men genom att vara giriga och inte förnyade konceptet till förmån för oss spelare och istället enbart fokuserade på intäkter så förstörde EA ännu ett lovande projekt.

MMO är kanske en svår genre, men FTP var mindre lyckat i det här fallet.
Betalar man så är det ett underhållande men dyrt spel.
Annars ett väldigt bra och lovande spel, kan inte hjälpa att jämföra det med WoW vilket kan tyckas lite orättvist kanske, men det är oundvikligt. Speciellt med en sån här ambitiös titel.

Men att kräva pengar varje månad för att ens göra det spelbart det blir lite för mycket och inte ens värt det för många spelare i slutändan. Speciellt om man inte tänker spela extremt mycket.

Dåligt.

Free-to-play: 1/10
Premium: 8/10

Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10