Svenska
MEDLEMSRECENSION

Monster Hunter 3 Ultimate

Monster Hunter 3 Ultimate
System Wii U

Detta är det första Monster Hunter spelet jag spelat! Jag funderade mycket noggrant på ifall det skulle vara värt att köpa Monster Hunter Tri till Wii men det blev ett nej eftersom att de som jag skulle spela med hade gått över till PS3 och lämnat stackars Wii.

Jag är på ett sätt glad att jag tackade nej till det eftersom att på den tiden hade jag inte alls lika bra tålamod som jag har nu med spel.

Monster Hunter är ett minst sagt tidskrävande spel!

Handling
Monster Hunter 3 Ultimate är inte ett spel som har någon specifik handling. Spelet går simpelt ut på att man gör uppdrag/Quests som oftast går ut på att döda jätte lika monster. Det är helt klart roligare än vad det kanske låter som.

Spelet går inte bara ut på att döda! Nej mycket mer än så. Spelet går även ut på att du ska samla på dig massa olika typer av föremål för att sedan antingen sälja eller återanvända det när du vill fixa en ny armor m.m..

Många gånger så dödar man moster för att just få delar till sin nya armor.

När man valt uppdrag så åker man ut till ett ställe som te.x Öknen,Vulkan,Skog m.m.. Beroende på var man är så är olika typer av armor anpassade för miljöerna.

Spelkänsla
Känslan när man spelar är stämningsfull och bra till viss del. Kontrollen gör många gånger att det känns stelt och laddningstiderna är inte långa men det finns massor av dem vilket är irriterande. Detta förstör det tempo man vill ha. Spelet har bra potential att bli något enastående gällande den här fronten men dem har inte lyft fram det bra alls.. Tyvärr.
Grafik

Grafiken är ingenting vi bör klaga allt för mycket på. Den duger för att vara ett Wii spel som blivit ett 3DS spel och därefter ett Wii U spel. Grafiken kan ibland se helt fullkomligt keff ut för att sedan ändras och se kanon. Allt har att göra med ljussättningen beroende på miljöer. Men den duger alltid.
Ljud
Ljudet är riktigt fint! Riktigt härliga vrål från monster och fina bakgrunds ljud. Kan inte riktigt förstå varför GR inte gillade det mer men men!

Det ända som jag skulle säga är ''dåligt'' med ljudet är Wii U gamepaddens mikrofon fast det har ingenting med spelet i sig att göra.

Online
Personligen skulle jag säga att online är det roligaste i spelet. Ifall detta var ett single player spel only som det är på 3DS skulle jag säga tack för mig och inte spela vidare på det. Offline läget är rent ut sagt tråkigt. Inte värt alls att plocka upp ifall du inte tänkt spela online.

Online funktionen fungerar såhär

Man kan starta egna servrar med beskrivningar om vad man vill jaga. Man kan även söka efter servrar själv. Man kan spela upp till 4 spelare på en server och jaga alla monster!

Man kan koppla in USB tangentbord och chatta men man kan även använda sig av ett virtuellt tangentbord som kommer upp på gamepadden. Man kan använda voice chat men snälla gör det inte! Kvalitén är inge vidare.

Totalt
Handling: 8/10
Spelkänsla: 5/10
Grafik: 6/10
Ljud: 8/10
Online: 10/10
Totalt 7/10

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10