Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mark of the Ninja

Om Batmans äventyr i Arkham skulle ha varit ett tvådimensionellt plattformsspel så är nog Mark of the Ninja ganska så nära vi kan komma.

Mörkret och skuggorna är dina bästa vänner i detta underhållande spel från utvecklarna av bland annat Shank. Du väljer själv hur du vill anta detta spel. Som en sann ninja kan du antingen smyga dig förbi dina motståndare eller ta ut en efter en längs vägen. Ibland räcker det med att bara smyga upp bakom dem och låta dem smaka svärdet, medan vissa gånger krävs att du måste locka iväg dem till mer lättillgängligare platser, eller lura dem att gå i fällor för att underlätta din egen framfart. Men var försiktig så du inte blir upptäckt.

Kontrollen är oerhört smidig och det går fort att röra sig, så som det bör göra för en ninja. Det enda som sätter gränser är din egen fokus, då det verkligen gäller att vara alert då det hettar till. Det finns gott om gömställen att ta skydd i, men är du inte varsam så är du oftast ganska stekt. Här har utvecklarna ändå varit ganska generösa med checkpoints, så om du råkar tabba dig, så finns alltid möjligheten att snabbt rätta till dina misstag i din jakt på perfektion.

Varje bana ger dig olika utmaningar och mål som du kan uppnå för ett perfekt resultat, där du med hjälp av den ära du vinner kan spendera den på nya utrustningar och tillbehör, som bjuder på ytterligare färdigheter av olika slag. För dig som gillar att samla achievements finns här också mycket att hämta.

Handlingen är väl inget som man direkt knyter något större band till, och inget jag känner är värt att gå in på, utan den känns mer eller mindre bara där som en ursäkt för att man överhuvudtaget ska få uppleva känslan och äventyret i detta spel.

Grafiken är snyggt tecknad och innehåller fina animationer och passar ett spel som detta som handen i handsken. Mark of the Ninja kan visa sig vara rätt brutalt och det sparas inte på blodiga utgångar. Ljudet är bra, och röstskådespelarna gör ett godkänt jobb.

Det är verkligen ett sant nöje att klä sig i rollen som ninja och göra livet surt för intet ont anande vaktpatruller. Lagom långt och lagom utmanande. Så om du känner för att spela ett riktigt kul spel, så tycker jag definitivt att du ska ge Mark of the Ninja en chans.

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10