Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Juarez: Gunslinger

Skrivet av: Prey   2013-05-24

Techland är tillbaka med ännu ett Call of Juarez och har bestämt sig för att gå tillbaka till gamla rötter och berika oss med en ny västern-historia.
Du axlar rollen som en prisjägare vid namn Silas Greaves och själva berättandet av storyn spelet igenom sker genom att du helt enkelt hör den gamle prisjägaren dra en massa historier för ett något skeptiskt sällskap inne på en bar. Storyn som berättas är i korta drag om en mans jakt på hämnd, vilket inte får mig sådär jätte engagerad, men själva berättandet sker på ett bra vis så jag har överseende med det. På plus sidan har vi helt klart att man får träffa på kända brottslingar ifrån den här epoken såsom Billy The Kid, Jesse James med fler och även ett plus får Techland för att det finns ett level system som förbättrar både vapen och diverse förmågor.
Jag har en tendens att hålla Red Dead Redemption som en mall när det kommer till hur ett västern-äventyr ska vara och dit upp når inte riktigt det här, men att skjuta ner allt ifrån indianer till spöken får John Marston att se lite blek ut.

Utvecklaren har målat upp tjusiga västern miljöer, så den grafiska biten är det absolut inget fel på, visserligen inte det snyggaste som gjorts, men det duger gott och väl.

Huvudäventyret landar någonstans på runt 5-6 timmar, vilket kan kännas lite väl lite, men då spelet bara säljs digitalt och inte är ett fullpris spel så går det att ha överseende med detta. Utöver huvudäventyret så finns det även ett arkad läge och ett duell läge för den som känner sig manad att prova på det.

Versionen som jag hade nöjet att prova på (PC) så fanns det ett par frågetecken, bland annat ljussättningen på spelet som jag stundtals upplever som väldigt mörk. Även vid något enstaka tillfälle har jag blivit träffad trots att fienden inte kunnat se mig.
Ett lite större utbud av vapen hade varit att önska.

Om ni känner er sugna på ett västern-spel för en liten peng så tycker jag absolut ni ska kolla in Call of Juarez: Gunslinger som i slutänden enligt mig är helt klart godkänt.

Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10