Svenska
MEDLEMSRECENSION

Tekken Revolution

Tekken Revolution är lite av en "blast from the past" när det kommer till spelmekaniken. När många av oss lärt oss att hantera det nya Bound och juggle systemet i Tekken Tag Tournament 2, så tar Namco bort det för att få oss att gå tillbaka till vad som gjorde Tekken bra från första början. Riktigt bra 1 VS 1.

Trotts namnet så är Tekken Revolution varken ny tänkande eller direkt revolutionerande, men lite nyheter finns det allt att gotta sig med. Vad teamet bakom spelet har gjort är att gjort ett fighting spel med ett riktigt bra online stöd, vilket var extremt behövligt då jag personligen har upplevt lite problem med online stödet för Tekken Tag Tournament 2. Men vad är då nytt frånn TTT2? Jo, till att börja med så har karaktärs rostern sjunkit från 41 till endast 9, vilket många kanske kan se som en nackdel då deras favorit fighter kanske inte finns från början. Men oroa er inte, det går att låsa upp karaktärer allt eftersom man spelar. Dock inte genom det klassiska "lira igenom arcade mode", utan genom att spara på sig vad som kallas "Gift Points", vilket man får genom att spela ranked match, player match och även genom arcade läget. De karaktärer som finns att välja från början är: Lars, Law, Paul, Kazuya, Lili,m Jack-6, Asuka och King.

Spelet har dock gjorts en aningen lättare, när det kommer till alla commands, det bästa exemplet skulle vara Kazuya's Electric Winged God Fist eller EWGD. Som många Kazuya spelare vet, så är det riktigt jobbigt att få till den timing som behövs för att utnyttja den attack till Max. EWGD har helt enkelt knuffat ut den vanliga WGD ur command list och är nu lättare än någonsin att pricka någon på näsan med en elektrisk supersmäll. Alla karaktärer har även fått tre special moves, som när man använder gör att du inte tar skada för en halv sekund, detta är mycket användbart om spelare som använder sig av de standard 10 kombos som finns i spelet. Nu kanske ni undrar om dessa moves är svåra att knappa in? Inte alls, ta till exempel Lars, hans är db+1+2, db+4 och b+1+2. Och så simpla är allas special moves. Förutom Leo som har lite mer avancerade grejer.

Det finns dock en liten brist med Online läget i Tekken Revolution, man måste nämligen använda en viss valuta i spelet för att kunna spela både rankade och orankade matcher online. Denna valuta får man som en bonus om man loggar in 1 gång om dagen, samt om man har vunnit ett x-antal matcher. Det finns även en timer som räknar ner, och när den når nollan så klirrar det till i din onlinespels börs.Men om man verkligen vill så går det även att betala med dina surt förtjänade pengar, från jobb och slit. Så om man kommer in som en ny spelar i Tekken serien så kan det bli lite jobbigt om man vill lira Online och smiska på andra spelare runt om i världen.

När det kommer till spelkontrollen och spelmekanik så har inget nytt hänt, kanske att all har blivit en aningen tightare och att all går lite snabbare, men ut över det så är de det samma Tekken vi alla älskar. Men det finns en ny grej i spelmekaniken, och det är att man kan uppgradera sina karaktärers styrka, liv och chans för att landa en critical strike. Liknade Gift Points systemet så är även detta baserat på paäng som man tjänar genom att gå upp level och vinna matcher. Så som det ser ut just nu, så är 200 vad som är max för dina stats.

Krafiken i spelet har även blivit lite snyggare, den har en aningen hint av cell shade samt att för en limiterad tid så har Kazuya och Lars riktigt snygga effekter på alla deras special attacker. Jag hoppas verkligen att detta kommer att hållas kvar och att alla andra karaktärers special attacker får samma behandling genom en uppdatering.

Kan jag rekommendera Tekken Revolution? Absolut, trotts att det inte går att lira online precis hela tiden då man måste använda ihoptjänade eller köpta coins, så tycker jag att det är ett riktigt roligt spel. Personligen är jag inne minst 3 gånger varje dag och smiskar, och får även en hel del smisk online. Så, om ni nu väljer att ladda hem detta kunglir kanske vi ses där ute. Skulle ni möta en Lars spelare vid namn Banright på PS3, så är det jag!

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10