Svenska
MEDLEMSRECENSION

Darksiders II

Darksiders 2 - Wii U

Handling
Darksiders 2 kommer inte att erbjuda dig en djup handling med oförglömliga karaktärer av något slag. Istället så ligger styrkan i Darksiders på gameplay och känsla.

Handlingen är kort och gott att du spelar som ''death'' och ditt uppdrag är att du ska försöka bevisa att din bror inte är skyldig till att ha förjört hela mänskligheten.

Du är en ryttare och använder dig av 2 olika typer av vapen, ett snabbare och sedan ett starkare men också segare vapen. Du kan visserligen även använda dig av en pistol som inte är så stark men kan vara mycket användbar i vissa strider.

Spelet introducerar dig med enklare uppdrag som gör att du förstår lite mer om hur kontrollen och olika attacker fungerar. Detta är bra eftersom att spelet kan bli rätt så komplext i vissa tillfällen.

Wii U versionen erbjuder dig även all DLC (vad jag vet) Men jag kan tyvärr inte säga någonting om det eftersom att jag inte hunnit sätta tänderna i det än (klarade ganska precis ut spelet)

Spelet tar dig kanske runt 20 timmar att klara ut beroende på vilken svårighets grad du spelar på. Iallafall tog det 20 timmar för mig. Det är ett långt äventyr med allt ifrån spännande uppdrag till lite mindre roliga.

Grafik
Grafiken är inte precis var spelet skiner. Iallafall inte Wii U versionen.

Jag har spelat på både PC och Wii U och skillnaden är enorm. Max inställningar på PC är ingenting som ett Wii U inte skulle kunna klara av men trots detta så är det en smått förbättrad PS3 version vi tittar på.

Spelet ser blekt och gammalt ut det är knappt okej ens på ett PS3. Helt ärligt så skulle spelet med lite justeringar kunna fungera på ett Wii 1.


Däremot så är spelets art style stört skön! Fast även här hittar vi problem då miljön i spelet kan vara stundtals fin men oftast går man runt och kollar på fula sten väggar.

Någonting som nästan förstör spelet på Wii U är en urdåliga frameraten som droppar extremt i vissa strider speciellt mot slutet av spelet. Detta är mycket synd eftersom att det gör att hela spel glädjen minskar enormt och det finns absolut ingen anledning att spela på en version som känns stundtals ofärdig när man kan spela på en snyggare version på PC.

Vet inte riktigt vart jag ska sätta det här men kan tillägga att spelet är väldigt buggigt i vissa tillfällen. Dessa buggar är inte heller någonting som händer vissa utan i stort sätt alla som spelar vilket även är ett tecken på att THQ släppte ett ofärdigt spel till Wii U.

Kontroll
Jag har spelat både med PRO kontrollen och WiiU Gamepad och jag föredrar absolut gamepaden till detta spelet vilket är ganska annorlunda då jag brukar föredra att spela med pro kontrollen.

Pro kontrollen funkar fast jag föredrar bara att ha känslan att ha allt på sin gamepad.

Skärmen på gamepaden kan fungera på två olika sätt. Du kan använda den att spela hela spelet med. Eller så kan du ha alla menyerna där vilket kan vara både till stor fördel och nackdel. Nackdelen är att i strid så blir det frustrerande att behöva titta ner på gamepaden.

Du kan även välja att stänga av gamepads skärmen helt och spela som med pro kontrollen fast med gamepaden.

Ljud
Ljudet är helt magiskt! Det är få spel då jag får pirr i magen för att det är så pass stämningsfullt.

Ljudet blir aldrig jobbigt eller irriterande. Det blir aldrig för mycket men inte heller för lite! Absolut ett underbart spel att lyssna på.

Wii U
Handling 8/10
Grafik 5/10
Kontroll 10/10
Ljud 10/10

Totalt 9/10
Köp hellre PC versionen om du kan

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10