Svenska
MEDLEMSRECENSION

Sleeping Dogs

Skrivet av: Prey   2013-06-23

Då var det dags att dela med sig av intrycken ifrån Sleeping Dogs och jag måste säga, jag är imponerad.
Jag har inte bara infiltrerat den kinesiska triaden, jag har börjat sympatisera med dem. Det här är en otroligt välskriven action epos som utvecklaren bjuder på och spelet påminner en del om Saints Row, men med en mörkare och mer seriös ton.

Efter att spenderat ett par år i USA så återvänder spelets huvudperson Wei Shen till Hong Kong för att ta tag i sitt liv igen och att fortsätta som undercover polis.
Hans uppdrag blir att ansluta sig till ett av dem rivaliserande gängen som styr och sakta men säkert rasera det inifrån.
Ett uppdrag som verkade lätt ifrån start blir snabbt mer komplicerat än vad Wei någonsin kunnat föreställa sig, då både lojalitet, vänskap och brödraskap sätts på prov.
Uppdragen som spelets huvudstory bjuder på sker både på polisens sida och på den kinesiska triadens sida, vilket känns innovativt och som ett högst intressant spelupplägg.
Efter varje uppdrag får du poäng på hur du har skött dig, samt vilken sida du för tillfället verkar tillhöra, det vill säga om du är på väg utför eller om du kan hålla dig inom polisens strikta regelverk.
Dessa poäng kan sedan spenderas på att låsa upp nya attacker som du sedan använder på, ja på vem du vill egentligen.

En av dem mer intressanta sakerna i Sleeping Dogs är faktiskt att det inte finns speciellt mycket skjutvapen, du kan vara lugn dock, Wei Shen kan det där med att försvara sig.
Jag känner mig faktiskt lite som Jet-Li eller Jackie Chan när jag tar mig an stora grupper av fiender och bryter alla ben i kroppen på dem.

Redan när spelet börjar så känner jag mig nästintill hemma i Hong Kong, en stor stad full av en massa möjligheter och uppdrag som bara väntar på en.
Vill du inte köra uppdragen som för storyn framåt så går det lika bra att göra sidouppdrag där vi bland annat får köra street-racing, dejta vackra kvinnor eller helt enkelt dra till en bar och sjunga lite karaoke.
Skulle det vara så att du tröttnar på det så har du även möjligheten att gå och shoppa kläder och dylikt för att göra din karaktär unik, vilket såklart blir ett stort plus för den som gillar att pilla med det.

Ju längre in spelet man kommer, desto mer inser man som spelare att man är på väg i helt fel riktning och är på väg att bli det man skulle stoppa och jag tänker inte avslöja hur det slutar, men ni som inte spelat det här har en riktigt bra story att ta er igenom.

Grafiken i spelet är bra, det är troligtvis ingenting som kommer att slå er av stolen, men den är klart godkänt.
Ljussättningen och väderförhållandena är snyggt iscensatt.
Spelets ljud tycker jag även det är riktigt bra och att bara köra runt i ett snabbt fordon och lyssna på radion är väldigt härligt.
Det största pluset ligger i röstskådespeleriet som United Front har satt ihop och det känns väl genomtänkt.

Inget spel är dock helt perfekt och Sleeping Dogs är inget undantag utan det har sina brister också. Redan i spelets introduktion så känner jag att kameran är ett problem och kanske spelets största svaghet. Detta märks främst i spelets mer action orienterade moment, men är även ett irritationsmoment rent generellt också. Även fienden agerar stundtals något tveksamt.

För att summera ihop allting så är Sleeping Dogs ett mycket bra actionspel som bjuder på ett långt äventyr, har en story som fångar ens intresse och tonvis med saker att göra. Om du kan leva med kameran och är sugen på att besöka ett snyggt uppmålat Hong Kong så tycker jag definitivt att du ska ta dig en närmare titt på det här.

Jag var lite kluven i början när det kom till betyget, men har bestämt mig för att förse det med en åtta.
Spelet är testat till PC och det kan tilläggas att jag i skrivande stund inte kan svara på om spelets kamera är bättre till konsol versionen eller om den är densamma.


Plus: Intressant spelupplägg, variationsrikt, bra story och mycket att göra.

Minus: Bökig spelkamera, stundtals tveksamt agerande ifrån fiender.

Medlemsrecensioner10
Samlat betyg: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10