Svenska
MEDLEMSRECENSION

Assassin's Creed III: Liberation

Ända sedan det utannonserades på E3 2012 så kändes detta som ett spel som mycket väl kunde hjälpa PS vitan försäljningsmässigt. Trailrarna som kom ut såg snygga ut och skvallrade om klassiskt assassins creed gameplay. Med en öppen värld och en kvinnlig lönnmördare så skulle det här bli ett fullgott Vitaspel.

Det är det med, men inte mycket mer. Till att börja med är storyn tråkig. Den gör sitt jobb, men den är så blandad. Ibland är det som: Ser du han därborta? Han ska dö! Man får liksom inte känna de flesta karaktärerna. Plus är det dock för att den är enkel att följa, men det gör även att en hel del lösa trådar som finns, aldrig riktigt får sin förklaring. Vilket är väldigt tråkigt. Exempelvis får man inte reda på hur Aveline kom i kontakt med lönnmördarna efter att hon tappat bort sin mamma. Mot slutet blir det lite mer spännande, men intrycket av en medelmåttig story består.

Positivt är dock den öppna världen. Den är välgjord och genom att gå upp i ett torn och blicka ut över staden så ser spelet väldigt snyggt ut. Vyerna kan man inte klaga på alls. Inte heller innehållet, där det finns mycket att göra och upptäcka. En del är tyvärr inte så intressant, men det skänker extra längd till spelet.

Vyerna är snygga, men hur snyggt blir det när man promenerar omkring på gatorna eller i träsken? Spelet är fortfarande snyggt, men inte mer, tyvärr. Önskar du dig ett spel som ska klå Uncharted: golden abyss rent grafisk får du tyvärr vänta, det här är inte det spelet. om vi säger så. Sammantaget är det en liten besvikelse på den här fronten, jag hade väntat mig lite mer.

En grej som drar ned betyget är att det finns irriterande buggar. Jag säger inte att det måste vara buggfritt men när man slåss mot en grupp fiender och ljudet inte fungerar när man fäktas och får dem till marken drar ur mig ur upplevelsen totalt. Så gör även de katastrofala vitagimmickar som finns. Jag positivt inställd mot gimmickar, men här finns inte ett enda roligt. Luta en platta och försök få bollen igenom banan och ned i hålet, dra isär brev med framsidan och baksidan av konsolen osv. Varför finns de mer när det inte är roliga att använda?

Nåja, stridsystemet underhåller i alla fall, det är likt det i AC3, skillnaden ligger i vapenutbudet. Det är roligt att skjuta en soldat på taket, men det är ännu roligare att skjuta en med det nya blåsröret som mig veterligen bara finns i Assassins creed 3 Liberation. Coolt är det i alla fall.

Multiplayer känns dock otroligt förvirrande. Det är ungefär som sällskapspelet RISK, där man på en världskarta ska ta över så mycket om möjligt. Jag vet inte om det är en bugg eller inte, men jag kunde inte ta mig ur spelläget om jag inte stängde av spelet.

Assassins Creed 3 Liberation är en liten besvikelse för mig. Det är helt okej, men det är inte tillräckligt intressant. Storyn är bara där, irriterande buggar finns här och var när du minst anar det, tråååååkiga Vitagimmickar som tar sin lilla tid av spelet och så inte helt lika snyggt som förväntningarna.
Vill DU ha en öppen, bra spelvärld i bärbart format, grattis, det har du här. Men resten är inte nödvändigtvis så bra som den!

Samlat betyg: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10