Svenska
MEDLEMSRECENSION

FIFA 08

Skrivet av: SNap2   2007-10-04

Kunde inte vänta på att demot skulle komma ut.
Vilken abstinens jag hade, oj oj oj...
När demot väl kom ut så kunde jag faktiskt inte sluta spela det. Den 27:e sep smäller det, packar upp min FIFA 08 för 360 och sätter in skivan för att börja spela. Spelar lite på Arenan och sedan bär det av för avspark. Känner mig ivrig att höra Henrik och Glenn kommentera. Efter ett tag spelande har jag hört många konstiga fraser som inte alls passar in i situationen. Detta är ju inte deras fel utan EA, ett av världens största spelföretag. Tycker faktiskt att de kan anstränga sig lite mer.

Alla som tjatar på att FIFA har varit ett arkadspel så kan jag säga att så är nu inte fallet. Passingar, skott, inlägg och dylikt ka man nu ändra så att man styr det HELT manuellt, vilket gör att spelet får en helt ny dimension, passningar blir inte perfekta och skotten kan gå helt åt skogen.
Grafiken har blivit bättre sedan föregångaren och mer animationer har lagts till.
När det kommer till spelkänslan så är det som att sitta och kolla på en riktig match.
När du sedan använder dig utav ''Be a Pro'' kameran så kommer du även närmare än någonsin. Du kan till och med höra stegen från spelaren som springer när du närmar dig motståndarnas mål.

Ljudet är bra men det är kommentatorerna som är riktigt kassa iår. Det drar ner betyget.

Det som är nytt i år är trickspakarna.
Där du har full kontroll över vad du gör.
Snurra bort försvararen med A.Svensson helikopterfint eller varför inte göra några överstegsfinter som Robinho som gör att försvararna sätter knut på sig själva.

När det kommer till AI.n så är den myckte bättre än förra årets spel. Försvaret läser spelet bättre och man måste verkligen tänka på vad man ska göra.
Måvakterna är lite konstiga i även detta spel.
Tänk dig att en spelare vid mittplan skjuter mot ditt mål och en anfallare springer mot bollen för att göra mål. Vad gör du då?...
Jo, du springer ut med målvakten för att ta bort bollen innan anfallaren kommer, MEN, så är nu inte fallet. Målvakten har stannat vid straffområdeslinjen och börjar vända tillbaka, sedan så studsar bollen in i mål. hhmmm...?
Detta har hänt mig 2 ggr vilken har gjort att jag har förlorat båda matcherna.

15000 spelare, 30 ligor och 23 arenor är mäktigt för ett spel som FIFA men man tycker fortfarande att de ska lägga mer tid på realism och känsla då detta inte är helt perfekt.

Domaren, oj oj oj. Ingen rikigt känsla för spelet har han inte. Visst kan det vara ojämna avblåsningar men man kan säga att han är för bra, lite för bra. Går man in och kollar på reprisen så ser man att det blir en perfekt brytning och då handlar det om någon 1/10:dels sek före bollen. Vilket man inte kan se i verkliga livet. Hoppas att nästa FIFA har med domaren på planen vilket e lite roligare.

Grafik: 8
Ljud: 8
Spelbarhet: 9
Hållbarhet:10

Detta spel är rikigt bra gjort men det som drar ner betyget är kommenatorerna och bristande AI:n.

Medlemsrecensioner37
Samlat betyg: 8.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10